hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüketici hakları konuşuldu

    Tüketici hakları konuşuldu
    expand

    Tüketici hakları konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Ticaret Odası, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Koruması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü (TKPGGM) ile Gaziantep Tüketici Hakları Derneği iş birliğinde 'Perakende Sektöründe Tüketici Hakları' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

    Toplantının açılış konuşmasında oda olarak mal ve hizmet sağlayıcıların, üreticilerin çatı kuruluşu olduklarına değinen Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, "Projenin hedefi de tüketicileri taraflar arasında güçlü iletişim kurarak korumak. Yani üreticiler, bayiler, perakendeciler ve tüketiciler arasındaki ticari ilişkilerin doğru şekilde kurulmasını sağlamak. Dolayısıyla tüketici haklarını konuşmak için en doğru platformdayız" dedi.

    Piyasaları artık talebin yönettiğini vurgulayan Acıoğlu, tüketicinin, piyasanın üreticiden daha güçlü bir aktörü haline geldiğini, mal ve hizmetlerin tüketicilerin talepleri doğrultusunda sunulduğunu, aksi takdirde rekabet şartlarının yüksek olduğu günümüz ekonomisinde varlığın sürdürülemeyeceğini söyledi.

    Gelişen perakende sektöründe tüketicinin aleyhinde olabilecek sıkıntıları engellemenin büyük önem arz ettiğini söyleyen Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci de tüketicilerin özellikle bankalarla yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, tüketicileri bankalar karşısında daha güçlü koruyacak yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow