hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk silah üreticisi ABD dergisine kapak oldu

    Türk silah üreticisi ABD dergisine kapak oldu
    expand

    Türk silah üreticisi ABD dergisine kapak oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa KIRLAK/GİRESUN, (DHA) - GİRESUN'un Bulancak ilçesinde, NATO standartlarına uygun tabanca ve tüfek üretimi yapan Girsan Silah Sanayi, Amerika Ulusal Silah Birliği (NRA) tarafından yayımlanan ‘Amerikan Rifleman’ dergisine kapak seçilen ilk Türk Ateşli Silah üreticisi oldu.

    Bulancak ilçesinde kurulan Girsan Makine ve Hafif Silah Sanayi'nde tabanca ve tüfek üretimi gerçekleştiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları başta olmak üzere 50 ülkeye silah ihracatı yapan firma, pandemi döneminde 100 milyon TL'lik yatırımla üretim tesisinin alanını 20 bin metrekareye çıkardı. 250 kişinin istihdam edildiği, 3 vardiya halinde 24 saat esasına göre seri yerli silah üretimine geçilen modern teknolojiye sahip entegre tesiste, Yavuz 16, Yavuz 14, Yavuz 9, Yavuz 1911 gibi Yavuz marka tabanca modellerinin yanı sıra yarı otomatik yivsiz tüfek üretimi de yapılıyor. NATO standartlarında üretim yapılan firma, Amerika Ulusal Silah Birliği (NRA) tarafından yayınlanan ‘Amerikan Rifleman’ dergisine kapak seçilen ilk ve tek Türk ateşli silah üreticisi oldu.

    DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ATEŞLİ SİLAHLAR DERGİSİNE KAPAK SEÇİLDİ

    Girsan Silah Sanayi Fabrika Müdürü Zafer Çapraz, atıcılığın geliştirilmesi için kurulan NRA tarafından yayınlanan ‘Amerikan Rifleman’ dergisine kapak seçilen ilk ve tek Türk ateşli silah üreticisi olmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Çapraz, “Amerika Ulusal Silah Birliği (NRA), Amerika Birleşik Devletleri merkezli resmi bir organizasyondur. Atıcılığın geliştirilmesi için kurulan modern NRA, ateşli silah güvenliği ve yetkinliğini öğretmeye devam etmektedir. NRA’in dünyanın en eski ve en büyük ateşli silah otoritesi olarak yaklaşık 5,5 milyon üyesi vardır. Amerikan Rifleman, NRA’in sahibi olduğu, Amerika Birleşik Devletleri merkezli aylık bir atış ve ateşli silahlar dergisidir. Dünyada en çok dağıtılan 33’üncü tüketici dergisi ve Ateşli Silahla ilgili 1’inci dergidir. ‘Yavuz Firearms’ın uluslararası satış markası olan ‘GİRSAN’, MC9 Match model Tabanca ile Haziran/Temmuz 2021 American Rifleman dergisine kapak seçilen tek Türk Ateşli Silah üreticisi olmuştur. Haziran 2020 sayısında da benzer şekilde kapak sayfasına seçilmiş olan GİRSAN bu başarısını ikinci kez tekrarlamış oldu. Dünyanın en önde gelen ateşli silah markalarının bulunduğu bu arenada bulunmak, hatta hepsinin önüne geçmiş olmak, bu saygın kuruluş ve dergi tarafından kapak sayfasına seçilmek bizleri gururlandırmıştır ” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow