hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rabia Naz'ın ölümünde olay yeri incelemesi yapan polislere soruşturma

    Rabia Nazın ölümünde olay yeri incelemesi yapan polislere soruşturma
    expand

    Rabia Naz'ın ölümünde olay yeri incelemesi yapan polislere soruşturma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RABİA NAZ'IN BABASI: ADALETE OLAN İNANCIMIZ TAM
    Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın (11) ölümü ile ilgili, olayın ardından evin önünde inceleme yapan polisler hakkında 'görevi ihmal suçundan' soruşturma başlatılmasını ve 60 tanığın da yeniden dinlenmesine yönelik kararı değerlendiren baba Şaban Vatan, adalet terazisinin yerine gelmesini ve kızının ölümünün ardından faillerin bulunmasını istediklerini söyledi. Son atılan adımları olumlu bulduğunu ifade eden Vatan, şöyle dedi:
    "60 tane tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi ve olay yeri incelemesi yapan polislerin soruşturulması istendi. Zaten sürecin başından beri olay yeri incelemesinde yapılan yanlışları ve eksikleri aktarmaya çalıştık. Kolluk görevlilerinin şüpheli ölüm araştırmasından ziyade olayı intihar diyerek kapatmasını gördük. Olayın en başı her zaman olay yeridir ve olay yeri incelemesinin titizlikle yapılması gerekir. Kızımın odasına polisler girdi ve kimseyi yanına almayıp orada bir şeyler yaptılar, daha sonra da önümüze bir kitap hikayesi koydular. Kızımın kitap okuduğu için intihar ettiğini söylediler. Kızımın ölümünün ardından şimdi yapılacak olan soruşturmada, bu defa kızımın ölümünün sır perdesinin kalkacağını düşünüyorum. Adalete olan inancımız tam. Devletimizin Rabia'mızın ölümünün ardında kim varsa onlara tavizsiz cezasını vereceğinden eminiz" dedi.
    'HASTANEYE GÖTÜRÜLECEĞİM GÜNÜ BEKLİYORUM'
    Akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastanede gözlem altında tutulması yönünde hakkında verilen karar için de konuşan Şaban Vatan, şunları kaydetti:
    "21 Mart'ta yargılandım ve akıl sağlığımın yerinde olup olmadığının incelenmesi istendi. Bu incelemenin Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde 3 hafta boyunca gözetim altında tutularak yapılmasına karar verildi. Karara itiraz ettik ama itirazımız reddedildi. Ret kararı da 10 Nisan'da elimize ulaştı. O günden beri evde, alınıp hastaneye götürüleceğim günü bekliyorum. Her gün polis bekliyorum. Alınma kararım var ama ne zaman alınacağım belli değil. Devletimizin olması gerekeni yerine getireceğine eminim."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow