hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fındık ihracatçılarından 'ithal kuruyemiş' tepkisi

    Fındık ihracatçılarından ithal kuruyemiş tepkisi
    expand

    Fındık ihracatçılarından 'ithal kuruyemiş' tepkisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- KARADENİZ Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, pandemi sürecinde hastalığa karşı güçlü bağışıklık sistemi oluşturulması için yapılan önerilerde yerli fındık yerine, ithal ürün olan badem ile cevizin öne çıkarılmasına tepki gösterek, "Yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir” dedi. 

    KFMİB Başkanı Edip Sevinç, yaptığı açıklamada, bağışıklık sisteminin güçlü olmasının Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir kazanım sağladığını hatırlattı. Sevinç, “Hal böyle olunca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde insanlar bağışıklık sistemini güçlendirici gıda, vitamin gibi maddelerin tüketimini artırmakta ve bu şekilde virüsten korunmaya çalışmaktadırlar” dedi.

    Fındığın çok önemli bir gıda maddesi olduğunu vurgulayan Sevinç, “Ancak, son zamanlarda bu konuda uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ve basın kuruluşlarınca yapılan haberlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiye edilen gıdalardan bahsedilirken,  kuruyemişlerden sadece ithal ürünler olan badem ve cevize yer verilmektedir. İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından bu ürünlerden hiçbir eksiği olmayan, hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir” diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow