hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi Satala Antik kenti turizme kazandırılacak

    Tarihi Satala Antik kenti turizme kazandırılacak
    expand

    Tarihi Satala Antik kenti turizme kazandırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan UÇAR/KELKİT (Gümüşhane), (DHA)- GÜMÜŞHANE'NİN Kelkit ilçesi Sadak köyü sınırlarında Roma döneminde askeri karargah olarak kullanılan Satala Antik Kenti'nin için alanda yapılabilecek düzenlemelerin maliyet çalışmaları ile ilgili danışmanlık alınması sürecinde DOKA ile imzalar atıldı.

    Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Roma döneminde askeri karargah olarak kullanılan Satala Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor. Sadak köyü sınırlarında bulunan Satala Antik Kenti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle yürütülen çalışmalar, 25 dönüm alanı kapsıyor. Bartın Üniversitesi Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şahin Yıldırım başkanlığında 2017'de başlayan çalışmalar, bu yıl 30 kişilik ekiple yürütülüyor. Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katılan bilim adamlarının da eşlik ettiği kazı çalışmalarında Roma İmparatorluğu döneminde sırasıyla önce 16. Flavia sonrasında ise 15. Apollinaris lejyonları tarafından askeri bir karargah olarak kullanılan Satala ortaya çıkarılan yeni buluntuları ile dikkat çekiyor.

    Satala Antik Kenti’nin turizme kazandırılması için alanda yapılabilecek düzenlemelerin maliyet çalışmaları ile ilgili danışmanlık alınması sürecinde DOKA ile imzalar atıldı.  Proje Uzmanı Mehmet  Çağrı Tiktaş, yapılacak olan Satala Antik Kenti’nin Turizme Kazandırılması Danışmanlık Hizmeti Projesi hakkında Kelkit Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı ile istişarelerde bulundu.. 

    Projeye göre; Eski Sağlık Ocağının Müze ve Ziyaretçi Karşılama Merkezine Dönüştürülmesi Yapım İşi, Ziyaretçi Dinlenme Merkezi Yapım İşi, Ziyaretçi Konaklama Merkezi Küçük Ölçekli Yapım İşi(Mevcut Yapıların Dönüştürülmesi), Kazı Alanının Restorasyon ve Çevre Düzenlemeleri Yapım İşi, Gölbaşı Mevkii Su Havuzu (Roma Havuzu) Restorasyonu Yapım İşi, Çocuk Arkeoloji Atölyesinin Oluşturulması (Yapay Dinozor Fosili Örneklerinin Gömüleceği Bir Alanın Çevrelenmesi) yapılması planlanıyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow