hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gümüşhane’de taşkın riskli köprü yenilendi

    Gümüşhane’de taşkın riskli köprü yenilendi
    expand

    Gümüşhane’de taşkın riskli köprü yenilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan UÇAR/GÜMÜŞHANE,(DHA)-GÜMÜŞHANE’de Harşit Çayı üzerinde taşkın riskine karşı 25 yıllık köprünün, yıkım işlemine başlandı. Riskli köprü yerine yeni inşa edilen köprü hizmete alınırken, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, "Bu köprü pimi çekilmiş bir el bombası gibiydi. Bu tehlikeden kurtulmuş olduk" dedi.

    Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkisini gösteren yağışlar sel, taşkın, heyelan ve kaya düşmesine neden olurken, şiddetli sağanak dere ve çay gibi akarsu üzerinde bulunan köprülerin tıkınmasıyla olası afetlere de yol açıyor. Bölgede alınan önlemler kapsamında Gümüşhane'de yer alan ve taşkın riski oluşturduğu tespit edilen 7 metre genişliğinde, 18 metre uzunluğundaki 25 yıllık köprünün yerine yenisi inşa edildi. Yeni köprünün tamamlanarak hizmete alınmasıyla eski köprü için belediye ekipleri yıkım çalışması başlattı.

    ‘PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA GİBİYDİ’

    Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Bölgemizde son günlerde sel ve taşkın olaylarını giderek arttı. Gümüşhane’de yağışı bol alan ve engebeli bir şehir. Bu nedenle şehrimizde olası bir felakete karşı önlem almamız gerekiyor. Devlet Su İşler Müdürlüğü’müzde sel ve su baskınlarında en tehlikeli yerlerden bir tanesinin burası olduğu kayıtlarda geçiyor. Gümüşhane için bu köprü pimi çekilmiş bir el bombası gibiydi. Bu tehlikeden kurtulmuş olduk. Gümüşhane Belediyesi olarak elimizden gelen çalışmaları yaparak, olası bir afete karşı önlemimizi almak istiyoruz” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow