hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamerun’dan geldi Gümüşhane’de Müslüman oldu

    Kamerun’dan geldi Gümüşhane’de Müslüman oldu
    expand

    Kamerun’dan geldi Gümüşhane’de Müslüman oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan UÇAR/GÜMÜŞHANE,(DHA)-GÜMÜŞHANE Üniversitesi Mekatronik Bölümü öğrencisi Kamerun uyruklu Mashussı Kouo Cham (22) arkadaşları ve din görevlisinden etkilenerek İslamiyet'i seçti. İl müftülüğündeki törenle Müslüman olup, ‘Şamil’ adını alan genç “İçimde, gönlümde bir şey vardı. Müslüman arkadaşlarıma baktığımda manevi olarak hep mutlulardı. Sonunda kararımı verdim, Müslüman oldum” dedi. 

    Gümüşhane Üniversitesi Mekatronik Bölümü’nde 2 yıldır öğrenim gören Kamerun uyruklu Mashussı Kouo Cham, arkadaşları ve din görevlisinden etkilenince, Müslüman olmaya karar verdi. İl Müftülüğüne başvuran Cham, müftülükte yapılan ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirip, Müslüman oldu ve ‘Şamil’ adını aldı.

    ‘MÜSLÜMAN ARKADAŞLARIM HEP MUTLUYDU’

    İslamiyet’i seçen Şamil, “İçimde, gönlümde bir şey vardı. Ama nedendi anlamıyordum; sebebini araştırdım. Müslüman arkadaşlarıma baktığımda manevi olarak hep mutlulardı. Kamerun’da Müslüman bir arkadaşım bana hep dinini anlatıyordu. Türkiye’ye geldiğimde cami imamı Nurullah Çelik hocayla tanıştık. Bize karşı davranışları, hareketleri çok iyi ve bizi çok etkiledi. Sonunda kararımı verdim, Müslüman oldum. Kendimi çok mutlu iyi hissediyorum” dedi.

    İl Müftüsü Hüseyin Gün de “Kamerunlu gencimizin Müslüman arkadaşları var. Onların vesilesiyle İslamiyet hakkında bilgi alıyor. Şamil ismini verdiğimiz kardeşimiz İslamiyet’i seçti. İslamiyet hakkında bilgiler verdik. Büyük bir sevinç yaşıyoruz. Ülkemize eğitim almak için gelen bir öğrencimizin yüce dinimiz İslamiyet’i seçmesi, İslamiyet’i benimsemesi, kabul etmesi bizi son derece memnun etti” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow