hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Miniklerin turizm gezisi finansı, kumbaraları oldu

    Miniklerin turizm gezisi finansı, kumbaraları oldu
    expand

    Miniklerin turizm gezisi finansı, kumbaraları oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan UÇAR/GÜMÜŞHANE,(DHA)- GÜMÜŞHANE’de Kale Koçkaya İlkokulu’nda sorumluluk ve tutumluluk bilinci aşılanan öğrenciler, ‘harçlığımı biriktiriyorum, Gümüşhane’yi geziyorum’ adlı proje kapsamında kumbaralarında biriktirdikleri paralarla turizm gezisine çıktı. Ailelerine yük olmayan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte kentte bugüne dek hiç gitmedikleri Tomara Şelalesi ve Karaca Mağarası gibi ünlü turistik mekanları yakından görme fırsatı buldu.

    Merkeze bağlı Kale köyünde bulunan Kale Koçkaya İlkokulu'nda öğretmenler, öğrencilerinin sorumluluk sahibi olması ve tutumlu davranış sergilemeleri için ‘harçlığımı biriktiriyorum, Gümüşhane’yi geziyorum’ adlı proje başlattı. Proje kapsamında okul idaresince öğrencilere kumbaralar dağıtıldı. Öğrenciler yaklaşık 6 ay boyunca harçlıklarını kumbaralarında biriktirdi. Yaz tatili öncesinde kumbaralar, okul yönetimince açıldı. Minik öğrenciler, yaklaşık 5 bin TL’yi bulan harçlıklarla, Gümüşhane’nin turizm merkezleri olan Tomara Şelalesi, Torul Cam Seyir Teras ve Karaca Mağarası’nı gezdi.

    ‘PROJEMİZ HEDEFİNE ULAŞTI'

    Okul müdürü Habib Tanış, amaçlarının öğrencilerinin tutumlu olması, paralarını biriktirmesi ve bu davranışlarını alışkanlık haline getirmelerini sağlamak olduğunu söyleyerek, “Biriken paralarla Gümüşhane'mizin güzellikleri olan Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası, Torul Cam  Seyir Terası ve Zigana Tüneli’ni gezildi. Her öğrencimiz para biriktirmeyi, bu sorumluluğu aldığını ve rahatlıkla görebiliyoruz. Projemiz hedefine ulaştı” dedi.

    Öğretmen Merve Usta, projeye tüm sınıfların katıldığını belirterek, “Projemizin amacı çocuklara sorumluluk kazandırmak, aynı zamanda tutumlu olmayı öğretmek ve Gümüşhane'nin turistik yerlerini gezip öğretmek. Çocuklarında çok heyecanla bekledikleri bir proje oldu” diye konuştu.

    ‘SORUMLULUK SAHİBİ OLMAYI ÖĞRENDİK’

    Öğrencilerden Murat Şamil Kuvvetli de "Çok güzel bir gezi oldu. Ben böyle bir güzellik görmedim. Paramızı biriktirmeyi, sorumluluk sahibi olmayı öğrendik. Para biriktirmeyi tasarruf etmeyi öğrendim; mutlu oldum. Çok güzel yerleri gezdik, gördük" şeklinde konuştu.

    Eyşan Ülker ise, “Harçlıklarımızın olduğu kumbaraları açtık. Sonra o kumbaralardaki paralar sayesinde buradaki güzel yerleri gezdik. Karaca Mağarası’nı, Tomara Şelalesini beğendim” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow