hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara’dan Şemdinli'ye 'Gönül Köprüsü'

    Ankara’dan Şemdinliye Gönül Köprüsü
    expand

    Ankara’dan Şemdinli'ye 'Gönül Köprüsü'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ (Hakkari),(DHA)-ANKARA Etimesgut ilçesine bağlı Ahimesut Mahallesi Muhtarı Aynur Çanakçı başkanlığında 48 kişilik gezi grubu Hakkari’nin Şemdinli ilçesini ziyaret etti.

    Şemdinli ilçesine gelen 48 kişilik kafileyi, Belediye Başkanı Tahir Saklı karşıladı. Başkan Saklı, Ankara’dan ilçeye gelen grupla birlikte, Bağlar köyünde bulunan Tarihi Taş Köprü , Seyyid Taha Medresesi ve Kayma Sarayını ziyarette bulundu. Ankara Ahimesut Mahallesi Muhtarı Aynur Çanakçı, gelip görmekten, büyük keyif aldıklarını söyledi. 

    Belediye Başkanı Tahir Saklı ise; "Misafirlerimize bize bu fırsattı tanıttıkları için şükranlarımızı sunuyoruz. Biz buna Ankara’dan Şemdinli’ye gönül köprüsü diyoruz. Burada bizim için iki mutluluk kaynağı var. Artık ilçede veya doğu güneydoğuda huzur var, güven var, artık bölgemizin terörle değil, bu tür güzelliklerle anılmasını istiyoruz. İkinci kaynağımızda kaynaşma inşallah en kısa zamanda bizde buradan Ankara’ya bir kafile göndereceğiz. Onlar da Ankara’nın güzelliklerini görecekler. Kardeşlerimiz  bugün ilçemizdeler. Bu bütün ülkemize ve dünyaya bir mesajdır ki; Şemdinli Türkiye’nin en güvenilir ilçelerinden biridir. Kim gelmek isterse biz burada ağırlarız, buradan gidenler bir elçi burayı anlatsınlar” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow