hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17 yıldır engelli oğluna ve eşine bakıyor

    17 yıldır engelli oğluna ve eşine bakıyor
    expand

    17 yıldır engelli oğluna ve eşine bakıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari),(DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Mülkiye Kına (42), 15 yıldır 'Serebellar ataksi' hastası olduğu için yürümekte ve hareket etmekte güçlük çeken eşi Adil Kına’ya (48) ve doğuştan engelli 17 yaşındaki oğlu Emir'e bakıyor. Eşinin, teyzesinin oğlu olduğunu ve severek evlendiklerini anlatan Kına, şu anda devletin verdiği engelli maaşı ile geçimlerini sağladıklarını söyledi. 

    İlçenin Dize Mahallesi’nde oturan Adil Kına, 2004 yılında belinde ağrılar başlaması üzerine doktora gitti. Yapılan kontrollerde ise 'Serebellar ataksi' teşhisi konuldu. Yürümekte ve hareket etmekte güçlük çeken Adil Kına, 2008 yılından beri de yaşamını eşini sağladığı destekle sürdürüyor. Kına çiftinin en büyük çocukları olan 17 yaşındaki Emir de yürüme engelli olarak dünyaya geldi. 3 çocuk annesi Mülkiye Kına, hem eşine, hem de engelli oğluna her türlü desteği verererek yaşama tutunmalarını sağlıyor. Kına, "Engelli eşime ve çocuğuma en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Sıcak ve güneşli havada dışarıya çıkartıyorum. Bir yandan da çocuklarımı okula hazırlıyorum. Devletin verdiği engelli maaşıyla geçiniyoruz. Allah devletimizden razı olsun.ödedi

    Eşi sayesinde hayata küsmediğini belirten Adil Kına ise "Çocuklarımın elinden tutup dışarı çıkamıyorum. Ama eşimin verdiği destek sayesinde engelliyim diye de hayata küsmüyorum. Her şeye rağmen hayat yaşamaya değer. Eşimden Allah razı olsun ve her türlü ihtiyacımız karşılıyor." dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow