hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk Eğitim Merkezi'nden Yüksekovalı kadınlara 'Bahçe bakımı' eğitimi

    Halk Eğitim Merkezinden Yüksekovalı kadınlara Bahçe bakımı eğitimi
    expand

    Halk Eğitim Merkezi'nden Yüksekovalı kadınlara 'Bahçe bakımı' eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari),(DHA)-HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin 'Tarım ve teknolojileri' kapsamında açtığı meyve ağaçlarında budama, bakım ve sulama teknikleri kursu, kadınlardan ilgi gördü. Alanında uzman kişilerden eğitim alan kadınlar, bahçelerine artık istedikleri bakımı yapabileceklerini söyledi. 

    Yüksekova Halk Eğitim Merkezi, geçimini tarım ve meyvecilikle sağlayan vatandaşlara destek olmak amacıyla ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karlı köyünde, meyve ağaçlarında budama, bakım ve sulama teknikleri kursu açtı. Alanında uzman kişilerin 'Tarım ve teknolojileri' kapsamında verdiği 5 günlük uygulamalı eğitime, erkeklerin yanısıra köyde yaşayan kadınlar da ilgi gösterdi. Budama tekniklerini öğrenen kadınlar meyve bahçelerine istedikleri gibi bakım yapabileceklerini belirtirken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, “Karlı köyünde köy yaşam merkezimizde ağaç budama kursumuzu açtık. Kursun açmamızın temel nedeni, kursiyerlerimize ağaç budama ve ağaç bakımını öğretmekti. Kadın kursiyerlerimiz de bu eğitime büyük ilgi gösterdi. " dedi. 

    Kursiyerlerden Süheyla Dede Sakar ise "Meyve bahçem var. Ben de bu bahçenin daha iyi bakımını yapmak ve verimini artırmak için kursa katıldım. Ağaç budama ve sulama tekniklerini öğrendim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow