hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da öğrendiği cam sanatıyla memleketinde minyatür hediyelikler üretiyor

    İstanbulda öğrendiği cam sanatıyla memleketinde minyatür hediyelikler üretiyor
    expand

    İstanbul'da öğrendiği cam sanatıyla memleketinde minyatür hediyelikler üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan İzzet Şedal (37), İstanbul'dayken öğrendiği cam eritme sanatıyla tasarladığı minyatür hediyelik eşyaları, memleketinde kurduğu atölyede üretiyor.
    İstanbul'dan 6 yıl önce göç edip memleketi Yüksekova'ya dönen İzzet Şedal, geçimini sağlamak için evinin yanındaki odunluğun bir bölümünü cam atölyesine dönüştürdü. Şedal, eşi Vahide Şedal ile birlikte, atölyede yüksek dereceli ateşte erittiği cam parçalarını minyatür at, sincap, kuğu, flamingo, kelebek, kaplumbağa, palyaço ve çeşitli meyvelere dönüştürüp satmaya başladı. İki çocukları bulunan Şedal ailesi, renkleri, şekilleri ve görünümleriyle ilgi çeken minyatür hediyelik eşyaları için sipariş almaya da başladı.
    SİPARİŞE ÖZEL ÜRETİM
    Siparişlere göre üretim yapan Şedal, hediyelikleri Türkiye'nin birçok kentine gönderdiğini de anlattı. Kazancıyla ailesini geçindirdiğini anlatan Şedal, "Cam eritme sanatını ailemle birlikte gittiğim İstanbul'da öğrendim. Ustalık ve sabır gerektiren bu işi 6 yıldır memleketimde eşimle birlikte yapıyorum. Yüksek dereceli ateşte cam eriterek aldığımız siparişlere göre üretim yapıyoruz. Alın teri dökerek yaptığımız işten, kazandığımız paradan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow