hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli'de 'kirletme, temizle' kampanyasında 15 ton çöp toplandı

    Şemdinlide kirletme, temizle kampanyasında 15 ton çöp toplandı
    expand

    Şemdinli'de 'kirletme, temizle' kampanyasında 15 ton çöp toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN-Azer DEMİR/YUKSKEOVA(Hakkari),(DHA)-HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesinde, Belediye ile Sabri Baran Özel Eğitim ve Doğayı Koruma Derneği'nin işbirliği ile temizlik kapmanyası başlatıldı. Belediye Başkanı Tahir Saklı ile İş İnsanı Sabri Özel'in de katıldığı "Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Şemdinli bırakmak için kirletme, temizle" kampanyasında dere yatağında yaklaşık 15 ton çöp toplandı. 

    İlçenin Altınsu köyünde başlatılan ve Dereboyu Deresi'nin bitimine kadar sürdürülen temizlik kampanyasına, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Sabri Baran Özel Derneği Onursal Başkanı İş insanı Sabri Özel, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Titizlikle sürdürülen  "Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Şemdinli bırakmak için kirletme, temizle" kampanyasında dereboyunda yaklaşık 15 ton çöp toplandı. Poşetlere doldurulan çöpler, kamyonlara yüklenerek çöp merkezine taşınırken Belediye Başkanı Saklı, kapmpanyaya katılanlara teşekkür etti. 

    Doğa ve çevre konusunda bir çok projede yer aldıklarını belirten İş insanı Sabri Özel de gelecek nesillere daha yaşanabilir ve daha temiz bir doğa bırakmak zorunda olduklarını ifade etti. Özel, "Çocuklarımız için geleceğimiz için, doğamız için, çalşmamız ve farkındalık ortaya koymamız lazım. Dernek üyelerimizle başlattığımız temizlik kampanyasına, Şemdinli halkı da destek verdi. Katkı sunan belediyemize ve  vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow