hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yükekova'da depremzede çocuklar için sinema etkinliği

    Yükekovada depremzede çocuklar için sinema etkinliği
    expand

    Yükekova'da depremzede çocuklar için sinema etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesine gelen depremzede ailelerin çocukları için sinema etkinliği düzenlendi. Animasyon film izleyen çocuklar büyük mutluluk yaşadı.
    Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem bölgelerinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen aileler, kaymakamlık ve organizasyonuyla öğrenci yurtları ve evlere yerleştirildi. Ailelerin her türlü ihtiyaçları karşılanırken, çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Depremin travmasını üzerlerinde atabilmeleri ve moral bulmaları için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda sinema etkinliği düzenlendi. Aileleriyle gelen çocuklar, animasyon filmi izleyerek moral buldu. 
    İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, deprem bölgelerinden ilçeye gelen çocuklarla yakından ilgilendiklerini belirterek,"Öğrencilerimizin gözlerindeki yaşam ışığını güçlendirmek, hayata daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde adaptasyonlarını sağlama sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Eğitim camiası olarak bu konuda öğrencilerimizin okullarında eğitimlerine devam etmelerini sağlamanın yanında, sosyal etkinliklere de ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Bu vesile ile belli aralıklarla öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.ödedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow