hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova’da açılan kurslar şifa dağıtıyor

    Yüksekova’da açılan kurslar şifa dağıtıyor
    expand

    Yüksekova’da açılan kurslar şifa dağıtıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari),(DHA)-HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar sayesinde tedavi gören hastalara şifa dağıtılıyor. Tedavi süreçlerinde hastalarına yönelik müzik, spor, resim, el işi ve okuma yazma kursları gibi kurslar açtıklarını söyleyen Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Psikolog Doğan Diri, "Açtıkları kurslar sayesinde hastalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. 

    Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesinde 2016 yılında açılan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören 203 hasta özenle sürdürülen tedavilerinin ardından iyileşme süreçlerine girdi. Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi bünyesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Bu yıl Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte müzik, spor, resim, el işi ve okuma yazma kursları açarak, hastalara şifa dağıtıyorlar. 
    Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde görevli Psikolog Doğan Diri, açtıkları kurslar sayesinde hastalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:  

    "Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi olarak burada çalışmalar yürütüyoruz. Burada ağır ruhsal ve kronik rahatsızlık yaşayan bireylerin tedavi ve takiplerinin düzenli ve sürekli sürdürülmesi adına hizmet veriyoruz. Birimimizde 203 kayıtlı hastamız var. 97’ye yakın şizofren, 99 pipolar duyguların bozukluğu olan hastamız var. Bu güne kadar ulaşılan hasta sayısı yaklaşık 300 civarı. Hastalar gelip burada psikiyatrik uzman hekimle muayene olabiliyorlar. Onun dışında psikologla düzenli bireysel terapi hizmetini alıyorlar. Hastalarımızın işlevselliklerini artırması için ve rehabilitasyon süreçlerin düzenlenmesi adına Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte müzik, spor, resim, el işi ve okuma yazma kursları açtık. Hastalarımız şuan kurs sürecindeler. Hastalarımızdan kurslar sayesinde olumlu geri dönüşler ve ve iyileşmeler gördük. Hastalarımız bize geldiğinde detaylı bir kayıt sürecini yapıyoruz. Hastanın ailesinden ve kendisinden hastalık sürecinden ve hastalıktan önceki süreçten nasıl yeteneklerinin olduğuna dair detaylı bir bilgi topluyoruz. Bu bilgileri analiz ettiğimizde hastanın hangi kursa gitmesi gerektiğini ve hangi kurslara katılırsa ona iyi geleceğine dair çalışma yürütüyoruz. Kurs hocalarımız da onların yeteneklerine bakarak çeşitli düzeylerde kurs süreçlerine alıyorlar. Kurslarımızın sayesinde her gün hastalarımızdan geri dönüşler alıyoruz. Kurslar ve tedavi süreçleri hastalarımıza bir şifa kaynağı olarak geri dönüyor." (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow