hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da dere taştı, 7 ev 20 ahır sular altında kaldı

    Yüksekovada dere taştı, 7 ev 20 ahır sular altında kaldı
    expand

    Yüksekova'da dere taştı, 7 ev 20 ahır sular altında kaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, erimeye başlayan kar suları Urşe Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşan dere, köprücük köyündeki ev ve ahırları sular altında bıraktı.
    Yüksekova ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Cilo Dağlarına yakın olan Köprücük köyündeki Uşre Deresi'nin taşması sonucu 7  ve 20 ahır sular altında kaldı. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Cilo Dağın'da eriyen kar sularının Uşre Deresi'nin su debisinin yükselmesine neden olduğu, bu suların da köydeki bazı ev ve ahırları sular altında bıraktırdı. Köy sakinleri, su taşkınlarına karşı  araçlarda  sık sık anonslar yaparak, ailerin çocuklarıyla dışarı çıkmamasını,  istendi.
    Husret Cankurtaran, hayatında ilk ez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek,"50 yaşındayım, ilk kez böye bir durumla karşılaştım.Taşan dere suyu  evimizi götürecek diye paniğe kapıldık. Komşularımızın yardımıyla çocuklarla beraber evi tahliye ettik. Yetkililerden bize yardım etmesini istiyoruz" dedi.
     Köy Muhtarı Hamit Taşkın ise "Urşe Deresi taştı. Dün akyam üzerine bu olay yaşandı.O sırada hepimiz evimizdeydik. Çok korktuk. Dere kenarındaki evlerimizi bir geceliğine tahliye etmek zorunda kaldık. Çocukların dere kenarına gitmemeleri ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları için sık sık araçta anons yapıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow