hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da geri dönüşüm defilesi

    Yüksekovada geri dönüşüm defilesi
    expand

    Yüksekova'da geri dönüşüm defilesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova  İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen geri dönüşüm defilesinde atık malzemelerden yapılan kıyafetleri giyen kız öğrenciler,  'Sıfır atık' mesajı verdi. 
    Yüksekova'da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursuna gelen usta öğreticiler, çevre temizliğine dikkat çekmek için atık malzemelerden çeşitli kıyafetler hazırladı. Yaklaşık bir ay süren çalışmalarda eski giysiler, poşet ve naylon parçalarından etek, aşçı kıyafeti, süper kahraman kıyafetleri, cadı kostümü, palyaço ve sporcu kıyafetleri hazırlandı. Usta öğreticilerin atık malzemelerden hazırladıkları kıyafetlerle de defile düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan ve usta öğreticilerin katıldığı etkinlikte, ilk ve ortaokul öğrencisi kızlar atıklardan yapılan kıyafetlerle yürüyüp, 'Sıfır atık' mesajı verdi. 
    Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, çevrenin korunmasına dikkat çekmek için böyle bir defile düzenlediklerini belirterek, "Merkezimiz bünyesinde açılan kursumuza gelen usta öğreticiler geri dönüşüm defilesi düzenledi.  Kursiyerler, evde kullanmadıkları atık durumda olan giysileri kıyafetleri değerlendirdiler. Defilenin amacı, sıfır atık projesine dikkat çekmek ve sıfır atık projesinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaktır" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow