hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da pos cihazlı taksi, müşterilerin yoğun ilgisini çekiyor

    Yüksekovada pos cihazlı taksi, müşterilerin yoğun ilgisini çekiyor
    expand

    Yüksekova'da pos cihazlı taksi, müşterilerin yoğun ilgisini çekiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 12 yıldır taksicilik yapan 3 çocuk babası İlyas Özkesici(40), 15 gün önce taksisine aldığı pos cihazıyla müşterilerine kredi kartı hizmeti vermeya başladı. Özkesici, ilçede  bir ilk olan uygulamanın müşterilerinden yoğun ilgi gördüğünü, pos cihazından sonra günlük gelirinin de arttığını söyledi. 

    Yüksekovalı taksici İlyas Özkesici, 15 gün önce taksisine aldığı pos cihazıyla müşterilerine kredi kartı hizmet veriyor. Pos cihazı aldıktan sonra müşterilerinden artış olduğunu ve gelirinin de daha öncekinden daha fazla olduğunu belirten Özkesici, üzerlerinde nakit parası olmayan müşterilerin kredi kartıyla rahatlıkla ücretini ödediğini söyledi. 

    Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için böyle bir uygulama başlattığını anlatan Özkesici,"  Aracımda poz cihazı olduğunu duyan bir çok kişi beni arıyor. Uzun yolculuklarda nakit parası olmayan müşterilerime üç taksit halinde kredi kartıyla yardımcı oluyorum. Bazı insanlar nakit veremiyor. Bunu kredi kartıyla üç takside bölerek yardımcı oluyorum.  Bu uygulamadan sonra gelirim ikiye katlandı. Müşterilerim de bu durumdan çok memnun kalıyor." dedi.

    Vatandaşlardan Yakup Sevgi ise, "Bu hizmet geç bile kalınmış. Böyle bir uygulama başlattığı için İlyas beyi takdir ediyorum. Nasıl ki; maketlerde alışverişimizi kredi kartıyla yapıyorsak, taksilerde pos cihazı olması çok iyi oldu. Üzerlerinde nakit parası olmayan çok insan var. Onlar için de iyi oldu. Artık kartla ödemelerimizi yapabiliyoruz."diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow