hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınözülü zeytincilere zirai mücadele çağrısı

    Altınözülü zeytincilere zirai mücadele çağrısı
    expand

    Altınözülü zeytincilere zirai mücadele çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ,(Hatay),(DHA) - HATAY’ın Altınözü İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü ekipleri zeytinde kalite ve verim kaybını önlemek için zirai mücadeleye başlanması çağrısında bulundu.
    Ekipler, Zeytin Entegre Mücadele Programı kapsamında asılan monitör tuzaklarının kontrolünde zeytinde meyve dökülmesine neden olan zeytin güvesi zararlısının yoğun bir şekilde gözlendiğini duyurdu ve üreticilere zirai mücadele önerdi. Altınözü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada zeytin güvesi zararlısının meyve dölü larvalarının zeytinde 'karabiber dökümü' adı verilen meyve dökülmesine sebebiyet verdiği açıklandı.
    Çiftçilerin verim ve kalite kaybı yaşamamaları için zirai mücadeleye başlamasının önerildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
    “Çiftçilerimizin verim ve kalite kaybı yaşamamaları için kendi arazilerinin kontrollerini yaparak zeytin güvesi zararlısına karşı zirai mücadeleye başlaması önerilmektedir. İlaçlamanın doğru zamanda doğru şekilde ve ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile yapılması mücadelenin etkinliği açısından önemlidir. Üreticilerimiz kullanılacak olan bitki koruma ürünleri konusunda müdürlüğümüz teknik personellerinden destek alabilirler."

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow