hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇUKUROVA SİFED’den deprem bölgelerine yardım ziyareti

    ÇUKUROVA SİFED’den deprem bölgelerine yardım ziyareti
    expand

    ÇUKUROVA SİFED’den deprem bölgelerine yardım ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can ÇELİK-Yaşar SERİNTÜRK/HATAY, (DHA)- ÇUKUROVA Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış, “Bölgede yaşayan depremzedelerin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
    6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 kentte yaralar sarılmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlar, depremzedelerin eksiklerini gidermek için kullanılıyor. Bu kapsamda Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu da yardım çalışması başlattı. ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış ve federasyonun yönetim kurulu üyeleri Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’daki deprem bölgelerini ziyaret ederek depremzedelere yardımda bulundu.
    ‘BU YARAYI SARMAMIZ GEREKİYOR’
    Deprem bölgelerini yerinde görmenin olayın önemini kavramak adına önemli olduğunu belirten ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, “Ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Çok büyük bir hasar var. Kimi görüp dertleşsek üzücü durumlar ortaya çıkıyor. Bölgede yaşayan depremzedelerin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Biz federasyon olarak Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’na (TÜRKONFED) bağlıyız. TÜRKONFED tarafından üç konteyner kent kuruluyor. Her birinin içinde 600 konteyner var. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Samandağ’da. Ayrıca gıda tırlarımız da bölgeye yardım taşıyor. Halkımız duyarlı. Birçok insan yardım için uğraşıyor. Bu yarayı sarmamız gerekiyor. Ülkemize geçmiş olsun. Vefat edenler için Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow