hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hayat Hatay'da Yeniden" etkinliği

    Hayat Hatayda Yeniden etkinliği
    expand

    "Hayat Hatay'da Yeniden" etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK/ HATAY, (DHA)- GASTRONOMİ Kültür Ve Turizm Derneği tarafından “Hayat Hatay’da Yeniden” etkinliği düzenlendi.
    Antakya ilçesinde bulunan Milli İrade Parkı içerisinde düzenlenen etkinlikte çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Milli şefler eşliğinde Hatay’ın tescilli lezzeti künefe yapan çocuklar, bölgede bulunan meslek lisesi öğrencilerinin destekleriyle de yemek yapma, moda tasarım, boyama konularında çalışmalar yaptı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Antakya Belediyesi, Yayladağı Belediyesi ve İskenderun Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan çocuklar ve geçlere çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunuldu. Katılımcılar müzik eşliğinde eğlenceli zaman geçirdiler.
    COŞANÖZ: AMACIMIZ DEPREMZEDE ÇOCUKLARIMIZA ŞİFA OLMAK
    Gastronomi Kültür Ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, yaşanılan deprem felaketiyle kanatları kırılan, kalpleri yaralanan çocuklarımıza ve ailelerine bir parça şifa olabilmek adına böyle bir organizasyon planladıklarını kaydetti. Coşanöz,  "Hayat Hatay'da Yeniden" projesiyle amacımız; “Vatanımıza toprağımıza sahip çıktığımızı  tüm dünyaya buradan çocuklar vasıtasıyla duyurabilmek,  Coğrafi İşaretle tescillenen yemekleriyle Hatay'ın Unesco  Gastronomi Kenti olduğunu  milli şeflerimizle, minik şeflerimizle aşçılık  meslek lisesi öğrencilerimizle uygulamalı mutfak çalışmaları yaparak tekrar gündeme getirmek ve dünyaya duyurmak, hatırlatmak” dedi.
    SÖKMEN: GELECEĞİN ŞEFLERİNE KÜNEFE YAPIMINI ÖĞRETTİK
    İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı ve Şef Gülşen Sökmen de depremde depremden etkilenen çocuklara ve gençlere farklı neşeli bir gün yaşatmak amacıyla düzenlenen organizasyonda yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
    Sökmen Gastronomi Şehri Hatay’ın tescilli lezzeti Künefe’nin yapımını çocuklara öğreterek geleceğin minik şeflerini yetiştirmeyi amaçladıklarının belirtti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow