hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erasmus projesi kapsamında Romanya’da sağlık eğitimi aldılar

    Erasmus projesi kapsamında Romanya’da sağlık eğitimi aldılar
    expand

    Erasmus projesi kapsamında Romanya’da sağlık eğitimi aldılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/BELEN,(Hatay),(DHA)- BELEN Kaymakamlığı'nın ortak olduğu Erasmus ”Stay alive+” isimli proje kapsamında Türkiye’den çok sayıda gençlik çalışanı ve üniversite öğrencisi Romanya’da sağlık eğitimi aldı. 
    Belen Kaymakamlığı ve Romanya’da CPDIS kurumunun iş birliğinde Türkiye, Romanya, Letonya, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Polonya ve Litvanya olmak üzere 8 farklı ülkeden 26 gençlik çalışanı ve 48 üniversite öğrencisi genç, Köstence şehrinde düzenlenen sağlık eğitimlerine katıldı. Proje programı boyunca doktorlar eşliğinde acil durumlarda alınabilecek önlemler ve uygulanabilecek ilk yardım eğitimi gibi konular üzerinde durulduğunu belirten Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın da,” Gençlik çalışanları bu konuda edindikleri bilgileri kullanarak hazırladıkları sunum ve uygulamalarla gençlerin eğitimine de destek verdiler. Proje sayesinde hem gençlik çalışanları hem de gençler hayati önem taşıyan bilgiler edinmiş, eğitim boyunca bu bilgileri pratiğe dökecek bir çok simülasyon uygulamaları yapmışlardır.
    Bunun yanı sıra kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü bilincini geliştirmek adına ve farklı kültürlerden bireylerin birbirini tanımaları ve kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi. Katılımcı ülkeler yiyecek içecek, müzik, dans ve farklı gösterilerle kültürlerini sergilediler” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow