hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geçilmezkaya Kanyonu ilgi odağı oldu

    Geçilmezkaya Kanyonu ilgi odağı oldu
    expand

    Geçilmezkaya Kanyonu ilgi odağı oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malik GÖDELİNER/DÖRTYOL, (Hatay), (DHA)- HATAY’ın Dörtyol ilçesi Amanos Dağları eteklerinde bulunan Deliçay Geçilmezkaya Kanyonu, pandemi sürecine rağmen yöre halkın yanı sıra doğa tutkunlarının da büyük ilgisini çekiyor.
    2017 yılında Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) tarafından keşfedilen kanyon, çevre il ve ilçe doğa kulüplerinin ‘gezilecek, görülecek yerler listesi’ arasında yer aldı. Bu kapsam da ‘Adana Prodoss Kulübü’de bölgeye doğa yürüyüşü düzenledi. Amanos Dağları eteklerinde 8 kilometrelik Geçilmezkaya Kanyonu yürüyüşüne katılan doğaseverler, sarp ve dik kayalarla çevrili kanyon ve orman dokusu manzaraya hayran kalarak unutulmaz bir gün yaşadı. Derin su geçişleri nedeniyle ip emniyeti tedbirlerinin alındığı yürüyüş, doğal havuzların serin sularında yüzme keyfi ile son buldu. 
    MANZARA MUHTEŞEM
    Kanyona adını veren Geçilmezkaya'yı deneyimli ve performansı yüksek üyelerle geçtiklerini belirten Kulüp etkinlik lideri Özkan Demircioğlu, “Amanos dağları eteklerinde akan Deliçay ırmağı üzerinde bulunan kanyon gerçekten doğa harikası bir bölgemiz. Doğaseverlerin muhteşem manzaralı bu yeri mutlaka germesi gerektiğini düşünüyoruz. “Geçilmezkaya” deniliyordu, her türlü emniyet tedbirini alarak ve müthiş bir performansla adrenalin yaşayarak geçme başarısını gösterdik” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow