hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskenderun'da Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

    İskenderunda Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı
    expand

    İskenderun'da Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN, (Hatay), (DHA)- İSKENDERUN'da uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığıyla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi için 'Ben olsaydım' temalı çalıştay düzenlendi. Psikolog Ayça Neslihan Öner, aile üyelerinde madde bağımlığı olan çocukların daha fazla risk altında olduğunu belirtti.
    İskenderun'da uyuşturucu, alkol ve tütün bağımlılığı ile mücadelenin daha etkin yürütülmesi amacıyla çalıştay düzenlendi. Bağımlılıkla ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için 'Ben olsaydım' temasıyla gerçekleştirilen çalıştaya Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, ilgili kurum müdürleri ile muhtarlar katıldı. Çalıştayda İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli çeşitli sunumlar yaptı. Kurumlar, son 5 yılda ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili bilgileri paylaştı.
    'AİLE ÜYELERİNDE BAĞIMLILIK OLAN ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA'
    Madde bağımlığına zemin hazırlayan risk faktörlerini aktaran Psikolog Ayça Neslihan Öner, "Ebeveynlerinden birinde madde bağımlılığı olan ailelerin çocukları risk altındadır. İhmal ve ilgi eksikliği, sınıfta aşırı utangaçlık ya da şiddet içeren davranışlar, spor, sanat yararlı hobiler ve sosyal faaliyetlerin özendirilmemesi, okul başarısında düşüş, biyolojik ve çevresel faktörler, sosyo-ekonomik düzey, ergenlik dönemi, eğitim düzeyi de önem arz etmektedir" diye konuştu.
    Konuşma ve sunumun ardından çalıştaya katılan kurum yöneticileri, madde bağımlığına karşı alınacak önlemlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow