hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay’da KAAN Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

    Hatay’da KAAN Projesi tanıtım toplantısı yapıldı
    expand

    Hatay’da KAAN Projesi tanıtım toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- HATAY’da özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk arasındaki, iletişimin işbirliği ve koordinasyonunu artırmak amacıyla hayata geçirilen Kamusal Asayiş Analiz Nitelik Geliştirme Projesi (KAAN) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
    Hatay Valiliği’nde gerekleştirilen toplantıya Vali Rahmi Doğan da katıldı. Vali Doğan, “Genel kolluk olarak tabir ettiğimiz emniyet, jandarma, sahil güvenlik birimleri Türkiye’deki asayiş hizmetlerini yürütmektedir. Kamusal alanda çeşitli kamu kurumlarında görev yapan özel güvenlik görevlileri de mevcuttur.  Bu görevlilerin sayısı Türkiye çapında baktığımızda azımsanamayacak bir düzeye ulaştı. 300 bin civarında özel güvenlik personeli var. Onlar da bir nevi kamu görevi icra ediyorlar. Bakanlığımız yapmış olduğu bu projeyle bundan sonra özel güvenlik görevlilerinin de emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarıyla daha yakın ilişki içerisinde çalışmasını temin edecek. KAAN adıyla başlatılan proje için özel bir yazılım geliştirilecek" dedi.
    Geliştirilecek yazılımla özel güvenlik görevlilerinin almış olduğu bilgi, belge ve ihbarı veya şahit oldukları olayı anında 112 acil çağrı merkezlerindeki görevli emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personeline bildireceğini kaydeden Vali Doğan, "Genel kolluk birimleri ise en kısa sürede olaya müdahale edecek. Bu açıdan baktığımızda hem onları disipline etme hem de bundan sonra yapacakları faaliyetlerde ve hizmetlerde eksiklerini tamamlama açısından güzel bir proje. İlimizin durumuna baktığımızda ilimizde yeterince özel güvenlik personeli var. Bu personellerden asayiş ve genel güvenlik konusunda yararlanmış olacağız. Daha önce birkaç pilot ilde başlanılan bir projeydi. Ancak Bakanlığımız bunu büyükşehirlerin tamamına yayma kararı aldı. Biz de Hatay olarak bu projeye dahil olduk. Biz bu projeyi başlangıçta Antakya ve İskenderun’da uygulayacağız. KAAN Projesi Mart ayı itibarıyla faaliyete geçmiş olacak.  Projenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
    Kamusal Asayiş Analiz Nitelik Geliştirme Projesi (KAAN) tanıtım toplantısına Vali Doğanın yanı sıra, İl Jandarma komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, ilgili kurum müdürleri de katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow