hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal girişimcilik uyum ve güçlendirme projesi hayata geçiriliyor

    Sosyal girişimcilik uyum ve güçlendirme projesi hayata geçiriliyor
    expand

    Sosyal girişimcilik uyum ve güçlendirme projesi hayata geçiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çilem Gökçe ÖĞÜT/ HATAY, (DHA) – HATAY’da kadınların sosyo- ekonomik yönden güçlendirilmesi ve toplumsam uyumun sağlanmasının hedeflendiği Sosyal Girişimcilik Uyum ve Güçlendirme Projesi (SEECO) başlangıç toplantısı yapıldı.
    Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri, toplam bütçesi 39 milyon 500 bin olan projenin hedef kitlesinin kadın ve 30 yaş altı genç girişimciler olduğunu kaydetti. Yurt genelinde refahın dengeli yayılmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Yeniçeri, şunları söyledi: "Bu proje Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Mardin, Adana, Mersin, Şanlıurfa ve Diyarbakır olmak üzere 11 ilde kadınların ve gençlerin istihdamının artırılmasında önemli bir model oluşturacaktır. Girişimcilik ve inavasyon gücünün kalkınma hızını doğrudan etkilediğini biliyoruz. Bu nedenle girişimcilik, sosyal girişimcilik, sosyal inavasyon alanlarındaki teşvikleri SEECO Projesi ve benzeri projelerle çeşitlendirmeyi ve artırmayı planlıyoruz. Bu açıdan ajansımızın eliyle kadınların ve gençlerimizin yeni girişimler kurarak kurumsallaşmasının ve ürettikleri ürünlerin hak ettiği katma değere ulaştırmasını sağlayacak mekanizmalar oluşturmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’
    Yeniçeri, proje kapsamında kadın ve gençlerin beceri düzeyinin geliştirilmesi ve istihdam olanaklarının artmasına yönelik çeşitli eğitim ve danışma hizmetleri verileceğini, ayrıca uygun görülen projelere hibe desteği sağlanacağını belirtti. Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, kalkınma ajansı projelerini önemsli bulduğunu belirterek SEECO’nun dabaşarılı olacağına inandığını söyledi.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow