hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay tarımı masaya yatırıldı

    Hatay tarımı masaya yatırıldı
    expand

    Hatay tarımı masaya yatırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün  Çolakoğlu, ilçe ziraat oda başkanlarıyla Hatay tarımıyla ilgili toplantı yaptı.
    Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, müdür yardımcıları, Belen, Antakya, Kırıkhan, Defne, Erzin, Altınözü, Yayladağı, Kumlu, Reyhanlı ve Hassa ziraat odası başkanları katıldı. Çolakoğlu, Hatay tarımının sorunlarını hep birlikte masaya yatırıp çözüme kavuşturmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyerek, ziraat odalarının çiftçilerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Çolakoğlu, ziraat odalarının ülkedeki en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer aldıklarını söyleyen Çolakoğlu, “Tarımın bereketlendiği şehir Hatay’da bulunduğu noktadan daha ileriye taşımakla birlikte rekabet edilebilirliği sağlamak ve kaynaklarımızı etkin kullanmak için yeni projelere ihtiyacımız vardır. Hatay sahip olduğu gıda, tarım ve hayvancılık potansiyeli ile hedeflenen vizyona en üst seviyede katkı sağlayacak illerden biri konumundadır. İl Müdürlüğü olarak İlimiz vizyonuna katkı sağlayacak projelere bakanlığımızın da yardımlarıyla desteklemeye hazırız” dedi.
    Ziraat odası başkanları söz alarak üreticilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Kentin tarımsal sorunlarının belirlenerek, bir rapor halinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletileceği belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow