hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye’de 27 bin 700 yetim çocuğa sahip çıkılıyor

    Suriye’de 27 bin 700 yetim çocuğa sahip çıkılıyor
    expand

    Suriye’de 27 bin 700 yetim çocuğa sahip çıkılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’nin  kuzeyinde yaşayan 27 bin 700 yetim çocuğa, İHH tarafından yürütülen "Yetim Sponsorluk Sistemi" kapsamında her ay düzenli olarak nakdi destek veriliyor. 
    İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca yürütülen Yetim Sponsorluk Sistemi ile Suriye’de savaşın yetim bıraktığı 27 bin 700 çocuk her ay düzenli olarak nakdi destek alıyor.  Sistem kapsamında, destekle Suriye’nin kuzeyindeki İdlib, Afrin, Azez, el Bab, Cerablus, Tel Abyad ve Rasulayn gibi bölgelerde yaşayan yetimlerin gıda, eğitim, barınma ve sağlık ihtiyaçları gideriliyor.  İHH Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, savaşa rağmen yetimlerin bir geleceğinin olması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.  Yetimlere düzenli olarak nakdi destek verildiğini belirten Ağca, ‘‘Suriye’de 12 yıldır devam eden iç savaş çok sayıda çocuğu yetim bıraktı. Bu mağduriyeti en aza indirerek ülkelerini yeniden inşa edecek bireylerin yetiştirilebilmesi amacıyla yetim sponsorluk sistemimizi sürdürüyoruz. Bu sistem sayesinde her ay düzenli olarak 27 bin 700 Suriyeli yetimimize sosyal nakdi destek veriyor ve onların en asli ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz’’ dedi. Sponsorluk sisteminin bağışçıların destekleri sayesinde yürütüldüğünü belirten Ağca şöyle dedi; 
    “Maalesef Suriye’deki iç savaştan en çok yetimler etkilendi. Bu yaraları sarmak için yürüttüğümüz yetim sponsorluk sistemi bağışçılarımızın katkılarıyla devam ediyor. Bu sistem sayesinde yetimlerimizin geleceklerini inşa etmeleri noktasında önemli bir destek vermiş oluyoruz. Yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 250 lira karşılığında bir yetime sponsor olabiliyor. Ayrıca, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına 'YETIM' yazarak destek olabiliyor." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow