hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'de bin 280 öğrenci kapasiteli okul eğitime açıldı

    Suriyede bin 280 öğrenci kapasiteli okul eğitime açıldı
    expand

    Suriye'de bin 280 öğrenci kapasiteli okul eğitime açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞLĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’nin İdlib ili kırsalındaki Kah Köyü'nde inşa edilen 16 derslikli yeni okul binası hizmete açıldı.
    Kuveyt merkezli International Islamic Charitable Organization (IICO) ve İHH İnsani Yardım Vakfı ortaklığıyla Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Kah köyünde inşa edilen 16 derslikli Risale ortaokul ve lisesi eğitime başladı. Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2012 yılından itibaren irili ufaklı onlarca kampın büyüyerek birleşmesi sonucu oluşan Kerame kamplar bölgesi içerisinde inşa edilen okul binasında, sabahçı ve öğlenci olarak bin 280 öğrenci ders başı yaptı. İHH Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yeni okul binasının öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi. Aydın, kamp bölgelerindeki çocukların eğitimden yoksun kalmaması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ‘‘Kerame kamplar bölgesi içerisinde daha önce inşa ederek hizmete açtığımız 14 derslikli bir okulumuz vardı. Lakin mevcut ihtiyacı tam olarak karşılamıyordu. Bu nedenle Kuveyt merkezli IICO kurumu ve İHH İnsani Yardım Vakfımız bu yeni ortaokul ve lise binasını inşa etti’’ dedi.
    Risale Ortaokul Ve Lisesi’nde eğitim alacak öğrencilerin başarılı bireyler olarak yetiştirilmesi için tüm imkanların seferber edileceğini anlatan Sebahattin Aydın, şöyle devam etti:  ‘‘Suriye içerisinde birçok bölgede vakfımıza ait okullar bulunuyor. Bu okullarda uyguladığımız eğitim programıyla savaşın içerisinde doğup büyüyen çocukları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Eğitimin steril ve uygun alanlarda verilebilmesi çok önemli. Bu nedenle bugün ilk ders zilinin çaldığı Risale Ortaokul ve Lisesi gibi daha birçok projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Desteklerinden ötürü Kuveyt IICO kurumuna teşekkür ederiz.’’ (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow