hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Kızılayı Genel Sekreteri Saygılı Reyhanlı’da muz hasadı etkinliğine katıldı

    Türk Kızılayı Genel Sekreteri Saygılı Reyhanlı’da muz hasadı etkinliğine katıldı
    expand

    Türk Kızılayı Genel Sekreteri Saygılı Reyhanlı’da muz hasadı etkinliğine katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)- TÜRK Kızılay Genel sekreteri Ramazan Saygılı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde muz hasadı etkinliğine katıldı.
    Türk Kızılay Toplum Merkezlerindeki geçim kaynağı geliştirme programı çerçevesinde Hatay’da oluşturulan muz seralarında ihtiyaç sahipleri için ürün toplama etkinliği yapıldı. Reyhanlı ilçesinde bulunan Kızılay Toplum Merkezi'nde yararlanıcılarına meslek edindirme ve kendi geçimini sağlayacak düzeye getirmek için oluşturulan serada gerçekleştirilen muz hasadı öncesinde açıklama yapan Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, Kızılay Hatay Toplum Merkezi tarım projesi kapsamında toplanan muzların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.
    Saygılı şöyle konuştu:
    "Geçen yıl 8 tonu aşkın muz hasat edildi. Bu yılda 20 tonu aşkın muz hasadı yapacağız. Hatay’ın 15 ilçesindeki dezavantajlı hemşerilerimizi ev ev gezerek sofralarına katık, kaşıklarına lokma olacağız. Dolayısı ile yanlarına giderek bir taraftan muz hediye edeceğiz bir taraftan da diğer hediyelerden de ihtiyaç sahiplerine veriyor olacağız. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz geleceği hazırlarken, geleceği planlarken bizim kıymetli hemşerilerimizin meslek ediniyor olması, mesleği biliyor olması lazım. Toplum merkezlerimizde tarıma dayalı yönelik budama eğitimi, mesela burada daha iyi muz nasıl üretilir konusunda çiftçilere  öğretiyoruz. Sonrada diğer muz seralarına da buradan kalifiye eleman göndermiş oluyoruz. İnsanların eline makas tutabilir, iş yapabilir, kendi söküğünü dikebilir hale getirmek için gayret ediyoruz. Tek başına hazır bir şey vermektense kendi imkanları ile evlerine onurlu yaşayacakları bir imkan sağlasınlar diye meslek öğretiyoruz. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. 22 toplum merkezimiz, 81 ildeki şubelerimizle beraber çeşitli branşlar yanında burada da tarımsal alanda eğitimlerimiz devam ediyor. Burada 20 tonu aşkın muz hasadı yapıyoruz. Daha sonra da Hatay’ın 15 ilçesine dağıtıyor olacağız."
    Reyhanlı’da düzenlenen muz hasadına  ilçenin önde gelen protokol üyeleri ve Kızılay görevlileri de katıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow