hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samandağ'da su ürünleri av sezonu açıldı

    Samandağda su ürünleri av sezonu açıldı
    expand

    Samandağ'da su ürünleri av sezonu açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet EZER/ HATAY, (DHA)- HATAY'ın Samandağ ilçesinde su ürünleri av yasağının kalkması nedeniyle Çevlik Balıkçı Barınağında sezon açılışı yapıldı.

    Törene, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Samandağ Belediye Başkan Vekili Selman Kahlıoğulları, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yaman Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Sezgin Gümüş, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu, "Avrupa Birliği ülkelerine ihracatını yaptığımız tek hayvansal ürün balıktır. Yarattığı katma değer ve istihdama katkısı ile stratejik öneme sahip olan su ürünleri sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmektedir.  Balık avcılık sezonu yasağı bölgemizde 15 Eylül itibarı ile son buluyor. Hayırlı bereketli bir sezon geçirmek dileğiyle bütün balıkçılarımıza rastgele diyorum" dedi.  Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
    "Bundan önce Zonguldak’ta görev yaptım. Orası Karadeniz kıyısıydı. Orada Av Yasağı 1 Eylül’de bitiyordu. Karadeniz, balıkçılık işinin ciddiyetle yapıldığı bir bölgemiz. Balıkçılık konusunda son derece ileri düzeyde çalışan, birçok kişinin bundan ekmek yediği bir bölgemiz. Orada gördüğümüz canlılığı maalesef burada göremiyoruz ama umarız ki önümüzdeki dönemlerde Akdeniz bölgemizde de, bizim ilçemizde de balıkçılık diğer geçim kaynakları gibi önemli bir geçim kaynağı olarak önümüze çıkar. Balıkçılığın gelişmesi için özellikle bilimsel yöntemlerle tespit edilmiş kurallara muhakkak uymamız gerekiyor. Bereketini sunan bu deniz gün gelip hiçbir şey vermemeye başlayabilir. İşte o zaman iş işten geçmiş olacak. İş işten geçmeden, sadece balıkçılar değil bütün toplum olarak elimizi gerektiği gibi taşın altına koymamız gerekir. Hep birlikte vira bismillah diyoruz. Yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun."
    Protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek, protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri, balıkçı teknesine binerek kısa bir gezinti gerçekleştirdiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow