hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erbakan: İnşallah Milli Görüş iktidara gelecek

    Erbakan: İnşallah Milli Görüş iktidara gelecek
    expand

    Erbakan: İnşallah Milli Görüş iktidara gelecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Iğdır'da düzenlediği basın toplantısında Milli Görüş'ün iktidara geleceğini söyledi. Erbakan, iktidarları döneminde asgari ücretle birlikte emekli ve memura yüzde 100 maaş zammı yapacakları vaadinde bulundu. 
        Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Iğdır'da partisinin sandık baş müşahitleriyle düzenlenen toplantıya katıldı. Kent merkezi ve Tuzluca ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Erbakan, vatandaşlarla sohbet etti. Iğdır İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Erbakan, sandık baş müşahitleriyle toplantı yaptıklarını belirterek, "Teşkilatlarımızın fedakar çalışmaları, davamızın bereketi, Allah'ın izni, yardımıyla ve milletimizin ferasetiyle inşallah Milli Görüş iktidara gelecek" dedi. 
        İktidarlarında denk bütçe yapacaklarını ifade eden Erbakan, hiç bir kurum, bakanlık ve belediyenin gelirinden fazla gidere sahip olmayacağını kaydetti. 150 milyar dolarlık bir kaynağın bulunmasıyla ilgili bilimsel çalışmalarını ortaya koyduklarını anlatan Erbakan, şunları söyledi:
        "Hiçbir kamu kurumu, bakanlık, belediye, gelirinden daha fazla gidere sahip olamayacak. Ne kadar bütçen varsa o kadar harcayacaksın, denk bütçe yapmak mecburiyetinde olacaksın, ilave borç yapmayacaksın. Bir senede, 15 adımda 150 milyar dolar kaynak nasıl bulunacak? Bunun kitabını, teknik ve bilimsel olarak ortaya koyduk, bu 150 milyar dolar kaynak bulunacak, bunların bulunmasıyla faiz giderlerinin düşürülmesi, israfın önlenmesi, imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılmasının bırakılması ve kaynak paketleri kitabıyla çok ciddi bir bolluk ve bereket dönemi başlayacak. Asgari ücret, emekli ve memura yüzde 100 zam yapacağız. Daha sonraki senelerde gerçek enflasyonun 10 puan üzerinde maaş zamları yapılacak. Necmettin Erbakan Hoca'mızın ağır sanayi hamlesinden 45 sene sonra yeniden topyekün üretim, istihdam, ihracat ve teknoloji hamlesi başlatılacak. Bunun da kitabını yazdık, ortaya koyduk. Bu hamleyle 10 milyon işsizler ordumuza, 1,5 milyon üniversite diplomalı gencimize iş istihdamı imkanı oluşturulmuş olacak." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow