hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Evden Biri' projesiyle 1900 haneye ulaşıldı

    Evden Biri projesiyle 1900 haneye ulaşıldı
    expand

    'Evden Biri' projesiyle 1900 haneye ulaşıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 'Evden Biri' projesiyle 1900 hane ziyaret edildi.

    Eğirdir'de Süleyman Demirel Üniversitesi, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Eğirdir Belediyesi, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Devlet Hastanesi iş birliğinde yürütülen ve Türk Kızılay tarafından desteklenen 'Evden Biri' adlı proje ile 1900 hane ziyaretine ulaşıldı.

    Proje uygulayıcısı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal, Eğirdir Belediyesi meclis üyelerine projeyle ilgili bilgi verdi. Gürdal, "Öğrencilerimizle birlikte Eğirdir ve köylerinde yaşlı ve engelli bakım hususunda ete kemiğe büründük. İlçemizde kurumlar arası iyi bir sinerji ve ortaklık var. Birbirimizle çalışıyor, yetemediğimiz yerde yetiyoruz. Projemizin temel amaçlarından olan hem yaşlılarımıza ulaşma hem de öğrencilerimizin uygulama yapma imkanı ile nitelikli bakım teknikerleri yetiştiriyoruz. Bizlerin üniversite olarak en büyük hedeflerinden biri de evde bakım hizmetini geliştirip, gündüz bakım merkezi kurmak ve sonrasında da Eğirdir'imize 3. yaş turizmi dediğimiz 65 yaş üstü yerli ve yabancı turisti çekerek turizmi canlandırmak" dedi.

    Toplantıda konuşan Öğr. Gör. Soner Çankıran, bilimin ışığında uygulamalı çalışmaları daha fazla göreceklerini söyledi.

    Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de "Yaşlılarımızın yanında olmak, onların dualarında olmak bizim için çok kıymetli" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow