hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Seymenoğlu'dan Eğirdir'de inceleme

    Vali Seymenoğludan Eğirdirde inceleme
    expand

    Vali Seymenoğlu'dan Eğirdir'de inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ile birlikte Eğirdir- Isparta arası demiryolu hattı ve Eğirdir Tren Garı yenileme projesiyle ilgili incelemelerde bulundu.
    Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Eğirdir'e geldi. İstasyon Mahallesi'nde bulunan tarihi tren garı girişinde Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer ve Eğirdir Emniyet Müdürü Ayhan Zarif tarafından karşılanan Vali Seymenoğlu, Eğirdir- Isparta arası demiryolu hattı ve Eğirdir Tren Garı yenileme projesiyle ilgili incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    Vali Seymenoğlu, daha önce Eğirdir Belediyesi'nin TCDD 7. Bölge Müdürlüğü'nden kiralamış olduğu 13300 metrekare alana yapılacak olan peyzaj ve rekreasyon projesini ve Sevinçbey'den başlayıp gar sahasına kadar olan yaklaşık 6 kilometrelik demiryolu hattında turizm amaçlı nostaljik trenin hayata geçirilmesine ilişkin başlatılan çalışmalara yönelik bilgi aldı. Vali Seymenoğlu, ilk olarak tarihi Eğirdir Tren Garı'nı inceledi. Vali Seymenoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Atatürk'ün Eğirdir'e geldiği Demipköprü'yü de gezdi.
    İncelemeler sonrası Vali Ömer Seymenoğlu ve beraberindekiler Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'ün makamına geçti. Burada bir brifing veren TCDD Bölge Müdürü Adem Sivri hayata geçecek projeyi açıkladı. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantının ardından Vali Seymenoğlu ve beraberindeki heyet inşaatları ve yapımı devam eden Eğirdir Limanı, Olimpik Yüzme Havuzu ve Jandarma Komutanlığı binasının yapılacağı alanda da incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı
    Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, "Planladığımız proje içerisinde turizme katkı sağlaması açısından 6 kilometrelik nostaljik tren projesinin birlikte değerlendirilmesi için bugün bir müzakere yaptık. Eğirdir- Isparta arası tren yolu ve Eğirdir Gar Projesi'nin yapımının tamamlanması halinde ilimize ve ilçemiz tarihine, turizmine, yük taşımacılığına ciddi katkı sağlayacağına inanmaktayız. İlçemize kazandırılacak nostaljik tren ve gar alanına yapacağımız peyzaj çalışmaları Eğirdir turizmi adına yeni bir dönemin başlamasına vesile olacak. İnşallah halkımızdan aldığımız güçle onlara verdiğimiz sözleri yerine getirerek bu emaneti layıkıyla hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow