hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökyüzü Gözlem Şenliği yapıldı

    Gökyüzü Gözlem Şenliği yapıldı
    expand

    Gökyüzü Gözlem Şenliği yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - TÜRKİYE'nin en karanlık noktalarından biri olan Melikler Yaylası'nda 6. Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından astronomi meraklıların bir araya geldiği şenliğe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

    Yenişarbademli ilçesi sınırlarındaki Melikler Yaylası'nın eşsiz ortamında bir araya gelen konuklar şehrin ışıklarından uzak bir şekilde doyasıya gökyüzünü izledi. Şenliğe katılanlara teleskoplar başında, Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seyfettin Çakmak, SDÜ Fizik Topluluğu akademisyenleri ve öğrencileri tarafından galaksiler, gezegenler ve yıldızlar hakkında bilgi verildi.

    Şenliğe katılarak geceyi konuklarla birlikte Melikler Yaylası'nda geçiren Vali Aydın Baruş, "Gökyüzü Gözlem Şenliği'nin amacı gökyüzüne dikkati çekmek ve uzun zamandır hasret kaldığımız karanlık gökyüzünü buradan görebilmek. Gökyüzüne meraklı olan, astronomiye meraklı olan çocuklarımız, gençlerimiz ve vatandaşlarımız için önemli bir etkinlik. Burada diğer taraftan da ışık kirliliğine dikkati çekiyoruz. Şehirlerimizde hasret kaldığımız bu manzarayı böyle noktalardan gözlemleyebilmek amacıyla düzenlediğimiz bir etkinlik" dedi.

    Şenlik alanında gökyüzü gözleminin yanı sıra öğrencilere yönelik bilgi yarışması da düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Vali Aydın Baruş tarafından verildi. Şenlik sabahında ise çalışmalarıyla şenliğe katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri yine Vali Baruş tarafından takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow