hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta HEM'den yıl sonu sergisi

    Isparta HEMden yıl sonu sergisi
    expand

    Isparta HEM'den yıl sonu sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında yıl sonu el sanatları sergisi düzenlendi.

    Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışı Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Sergide resim, çini, seramik, tezhip, tekstil gibi birçok alanda ortaya çıkarılan yüzlerce eser yer aldı.

    Kurdele kesimi öncesindeki konuşmasında kadınların ortaya koyduğu eserlerin büyük bir değer taşıdığına vurgu yapan Vali Baruş, "Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri kapsamında halk eğitim merkezlerimiz tarafından düzenlenen kurslar sonucunda özellikle hanımefendilerin ortaya koyduğu sanat eserleri, el işleri, göz nurları bizim için çok büyük değer taşıyor. Kadınların hayatımıza getirdiği renk takdire şayan, bundan her zaman övgüyle bahsediyoruz" dedi. Açılışın ardından stantları gezerek kursiyer ve öğreticilerden eserler hakkında bilgi alan Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Diğer yandan HEM Müdürlüğü tarafından 2022 yılı Ocak- Aralık ayları arasında düzenlenen 1983 kursta 40 bin 609 kursiyer, 2023 yılı Ocak- Haziran ayları arsında düzenlenen 1233 kursta ise 23 bin 736 kursiyerin eğitim öğretim faaliyetlerine katıldığı öğrenildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow