hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Isparta'da normalleşmenin ilk günü

    Ispartada normalleşmenin ilk günü
    expand

    Isparta'da normalleşmenin ilk günü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da kontrollü normalleşme süreciyle birlikte kafe, restoran, kıraathane, pastane ve çay ocağı gibi işletmeler uzun bir aranın ardından ilk kez içeride müşteri ağırlamaya başladı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamasının ardından orta riskli kategoride yer alan Isparta'da yüzde 50 kapasiteyle kafe, restoran, kıraathane, pastane, çay ocağı gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı. Sabahın erken saatlerinde iş yerlerinde temizlik yapan esnaf, masa ve sandalyelerini yerleştirdi. Restoran ve lokantalarda yemekler pişmeye başladı. İşletme sahipleri uzun bir aranın ardından ilk kez içeride müşterilerini ağırladı.

    Lokanta işletmecisi Mehmet Çakır, yüzde 50 kapasiteyle iş yerlerini açıldıklarını belirterek, "Çalışmaya devam ediyoruz. 07.00 ve 19.00 saatleri arasında müşterilerimizi ağırlıyoruz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak, hizmetimizi sürdüreceğiz. 19.00'dan sonra paket servisimizle müşterilerimize ulaşacağız" dedi.

    Kıraathane işletmecisi Hasan Mercan da "Kahvehanelerimiz açtık. Biz gerekli önlemlerimizi aldık. Yüzde 50 kapasite ile açmış bulunmaktayız. Kurallarına kesinlikle uyarız. İş yerlerimizin açıldığı için çok memnunuz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow