hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevsimlik işçilerinin yaşam alanlarına düzenleme

    Mevsimlik işçilerinin yaşam alanlarına düzenleme
    expand

    Mevsimlik işçilerinin yaşam alanlarına düzenleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'nın Senirkent ilçesinde bulunan yaklaşık 7 bin dekar alanda üretilen fasulye ve bezelye hasat işi için il dışından gelen 1000'in üzerinde mevsimlik işçinin yaşam alanlarının iyileştirilmesine yönelik çalışma başlatıldı.
    Mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi projesi kapsamında Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun talimatları ile Garip köyünde BAKA destekli mevsimlik tarım isçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi projesinde sona yaklaşıldı. Vali Ömer Seymenoğlu beraberinde Senirkent Kaymakamı Alay Yazıcı, İl Özel İdaresi teknik ekibi, BAKA ve yüklenici firma ekibiyle inşaat çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak ilgilerden bilgi aldı. Proje kapsamında bölgeye su, elektrik ve kanalizasyon alt yapıları ve kurulacak konteyner ünitelerle yaklaşık 3500 kişilik mevsimlik tarım işçilerinin duş, tuvalet, çamaşırhane, mutfak ihtiyaçlarını daha hijyenik ortamda sağlayarak Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerini azaltmak amaçlanıyor.
    Proje kapsamında yapılacak temel faaliyetlerde; kanalizasyon, içme suyu, elektrik alt yapılarının hazırlanması, 10 adet erkek, 7 adet bayan duş- tuvalet, 3 adet mutfak ve 1 adet çamaşırhane konteynerlerinin kurulması, 3- 6 adet hatıllı çeşme inşası, kurulan konteynerlere sıcak su sağlamak için konteynerlerin üzerine 21 adet güneş enerjili su ısıtma sisteminin kurulması ve 2 adet projeksiyon cihazı ve perdesi alınarak EBA sistemi yer alıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow