hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerin resimleri Valilik'te sergileniyor

    Öğrencilerin resimleri Valilikte sergileniyor
    expand

    Öğrencilerin resimleri Valilik'te sergileniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin eserleri Valilik koridorlarında beğeniye sunuldu.
    Isparta Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin Isparta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini resmettikleri çalışmalar, Isparta Valiliği koridorlarını süsledi. Gelenler, sergilenen resimlere bakarak kısa bir Isparta gezisi yapmış oldu. Resimlerde Damgacı sokaktaki tarihi konaklar, Eğirdir Hızırbey Camisi, Isparta Tren Garı, Eski Milli Eğitim Müdürlüğü binası gibi Isparta'da simge olmuş birçok yapı yer aldı.
    Öğrencilerden 12. sınıf resim bölümü öğrencisi Merve Sarı, "8. sınıfta resme olan yeteneğimi fark etmem beni bu okula yöneltti. İlk başlarda resim öğretmeni olmayı düşünüyordum ama okuldaki eğitimlerden sonra iç mimarlık ve grafikerlik bölümlerini de düşünmeye başladım. Valilikte lavanta resmim sergileniyor. Lavantayı Isparta'yı temsil ettiğini düşündüğüm için ve mor rengin enerjisinin yüksek olduğunu düşündüğüm için seçtim" dedi.
    24 yıldır Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan Gülsün Hız ise yetiştirdikleri öğrencilerin iyi yerlere gelmesinin kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, "Buradan mezun olup moda tasarım, iç mimari, animasyon gibi alanlarda çok başarılı işlere imza atarak sektörde isim yapmış birçok öğrencimiz var. Bunları duydukça gururlanıyoruz. Mezun öğrencilerimiz zaman zaman okulumuza gelerek bizlerle birlikte oluyor ve şu anki öğrencilerimize rol modellik yapıyor. Bunlar biz öğretmenleri çok gururlandırıyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow