hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Organlarıyla 2 kişiye hayat olacak

    Organlarıyla 2 kişiye hayat olacak
    expand

    Organlarıyla 2 kişiye hayat olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan ve beyin kanaması geçiren hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organlarını bağışladığı kişinin 2 böbreği uyumlu hastalara nakledilmek üzere alındı.
    15 Nisan'da geçirdiği beyin kanaması sonrası Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yoğun bakım servisine getirilen 50 yaşındaki hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi alınan kararla organlarını bağışladı. Yapılan tetkikler sonrasında hastanın böbreklerinin uygun olduğu tespit edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi ekiplerince yapılan operasyonla iki böbrek, bakanlığın belirlediği hastalara nakledilmek üzere alınarak, gönderildi. 
    SDÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi yetkilileri, 'Her organ bir hayat' diyerek bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ettiklerini belirterek, Isparta'nın bu konuda duyarlılığını her daim gösterdiğini vurguladı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow