hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enes'i domuz sanıp vuran arkadaşı tahliye edildi

    Enesi domuz sanıp vuran arkadaşı tahliye edildi
    expand

    Enes'i domuz sanıp vuran arkadaşı tahliye edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)- ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde geçen temmuz ayında av sırasında arkadaşı Enes Kabasakal'ı (16) domuz sanıp tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan T.L. (16), 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi.

    Yalvaç'a bağlı Aşağı Tırtar köyünde 18 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda; T.L. ile arkadaşı Enes Kabasakal, akşam yemeğinin ardından iddiaya göre evden tüfek alıp, motosikletle domuz avlamaya gitti. Yalvaç-Aşağı Tırtar kara yolu yakınındaki Köyönü mevkisine geldiklerinde Kabasakal motosikletten inerek ağaçların arasına girdi. Bu sırada T.L., ağaçların arasından gelen sesi domuz sanarak otomatik av tüfeğiyle yaklaşık 30 metreden ateş etti. Tüfekten çıkan kurşunun sağ göğüs bölgesine isabet ettiği Enes Kabasakal, yere yığıldı. Arkadaşını vurduğunu fark eden T.L. hemen yardım istedi. Olay yerine sağlık ekipleri, jandarma ile köyde yaşayanlar geldi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Enes Kabasakal'ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Kabasakal'ın cansız bedeni savcılığın incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Yalvaç Devlet Hastanesi'nin morguna götürülürken, T.L. ise gözaltına alındı.

    2 YILDAN 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

    Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında T.L. hakkında, 'dikkatsizlik, tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan iddianame düzenlenerek, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşması yapıldı. Duruşmada ölen çocuğun anne babası ve avukatları ile sanık çocuğun ailesi ve avukatları hazır bulundu. Sanık T.L. ise tutuklu bulunduğu İzmir Çocuk Islah Evi'nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

    TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

    Duruşmada olayın görgü tanıkları dinlendi. Sanık avukatı Erol Berber, müvekkilinin bu olayı kazara işlediğinin görgü tanığı beyanları, sanığın samimi ifadeleri ve olay yerinde yapılan incelemelerden anlaşıldığını, sanığın halen eğitimine devam ettiğini ve kaçma ihtimalinin bulunmadığını, bu nedenle tahliyesine karar verilmesini talep etti. Hakim eldeki mevcut delillerin toplanması, sanığın lisede öğrenimine devam etmesi dolayısıyla tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

    AİLE TEPKİLİ

    Ölen Enes Kabasakal'ın ailesi ise sanıktan davacı olduklarını ve tahliye edilmesine itiraz edeceklerini, aynı zamanda Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için de hukuksal mücadeleye devam edeceklerini belirterek, karara tepki gösterdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow