hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtar, kendisine av tüfeğiyle saldıran şüpheli serbest kalınca stresten hastanelik oldu

    Muhtar, kendisine av tüfeğiyle saldıran şüpheli serbest kalınca stresten hastanelik oldu
    expand

    Muhtar, kendisine av tüfeğiyle saldıran şüpheli serbest kalınca stresten hastanelik oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), (DHA)- ISPARTA'da, ağaç kesimi nedeniyle tartıştığı B.M.'nin (58) av tüfeğiyle ateş etmek istediği muhtar Şaban Sürücü (41), kuzeninin tüfeğin namlusunu havaya kaldırmasıyla yara almadan kurtuldu. Sürücü, şüphelinin adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından, yaşadığı stres nedeniyle tedaviye alındığını belirtti.
    Olay, Yalvaç ilçesi Yukarıkaşıkara köyünde meydana geldi. 3 yıldır muhtarlık yapan Şaban Sürücü, pazar günü köyde katıldığı düğünde, daha önceden tartıştığı B.M. ile karşılaştı. Alkollü olduğu öne sürülen B.M. ile Şaban Sürücü tartıştı. Olay yerinden ayrılan B.M., evden tek kırma av tüfeğini alıp geri döndü. B.M. muhtarı hedef alıp ateş edeceği sırada tesadüfen olay yerinde bulunan Sürücü'nün amcasının oğlu Bayram Sürücü (22), namludan tutup tüfeği havaya kaldırdı. Bu sırada tüfeğin ateş almasıyla namlunun sıcaklığıyla eli yanan Bayram Sürücü yaralandı. Çevredekilerin hastaneye götürdüğü Bayram Sürücü tedaviye alındı, B.M. ise olay yerinden uzaklaştı. Şaban Sürücü'nün şikayetiyle, B.M. jandarma tarafından gözaltına alındı.
    '3,50 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI'
    Şaban Sürücü, "Saldırgan 1 hafta önce köyde çeşme başında bulunan 5 yıllık ardıç ağacını yine alkollüyken kesmiş. Kendisiyle bu yüzden tartışmıştık. Düğün yerinde beni görünce yine konuyu açtı ve 'bana bağırdın' vs diyerek benimle tartışmak istedi. Ben de kendisine alkollü olduğunu ve sonra görüşmemiz gerektiğini söyleyip gönderdim. Meğer eve silah almaya gitmiş. Amca oğlum olmasa şimdi belki ölmüştüm. Verilmiş sadakamız varmış. Kendisinden şikayetçi oldum ve jandarma ekipleri savcının talimatıyla gözaltına aldı. 3,50 promil alkollü çıktı" dedi.
    B.M., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrolle serbest kaldı.
    MUHTARIN TEPKİSİ
    Muhtar Sürücü, B.M.'nin adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Muhtarların kamu görevlisi olduğunu ve seçilmiş insanlar olarak köy halkını temsil ettiğini aktaran Şaban Sürücü, strese bağlı alerji nedeniyle vücudunun çeşitli bölgelerinde su dolu kesecikler (lezyon) oluştuğunu, bu nedenle Isparta Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındığını belirtti. Muhtar Sürücü, telefonla görüştüğü DHA muhabirine şunları söyledi:
    "Olayda ben ölebilirdim, Allah korudu. Adam şimdi köyde elini kolunu sallayarak geziyor. Köyde ağaç keseni uyarmam suç. Cezası silahlı saldırıya maruz kalmak ama muhtara silahlı saldırıda bulunmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçu değil. Adalet mekanizması olayı basit suçlardan görüp şüpheliyi serbest bıraktı. Şimdi bu olaydan cesaret alan herkes köyde birbirine ahkam kesse, kim ne diyebilir? Stresten hasta oldum. Her yerim şişti ve su kesecikleri oluştu. İşi gücü bırakıp hastaneye yattım. Çetince köyünde Ayşe Adıgüzel muhtarımız da bir hiç uğruna canından olmuştu. Unutuldu gitti. Yazık, çok yazık."
    Şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu, kamu görevlilerine yapılan saldırıların gereken cezayı görmesi gerektiğini kaydeden Şaban Sürücü, yaşadıklarını sosyal medya hesabından da paylaştı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow