hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalvaç'ta 50 bin üzüm fidanı dağıtıldı

    Yalvaçta 50 bin üzüm fidanı dağıtıldı
    expand

    Yalvaç'ta 50 bin üzüm fidanı dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kuyucak köyünde bağcılığın geliştirilmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle üreticilere 50 bin üzüm fidanı dağıtıldı.

    Kuyucak'ta düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Ömer Seymenoğlu, Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Tarım ve Orman Müdürü Eyup Adıgüzel ve çok sayıda vatandaş katıldı.Törende üreticilere 50 bin üzüm fidanı verildi. Köyde 285 dekarlık alanda oluşturulacak yeni bahçelere dikilmek üzere yüzde 75'i hibe desteğiyle dağıtılan fidanlarla, bölgede yıllık 450 ton rekolte bekleniyor.

    Kuyucak köyünü üzüm yetiştiriciliğinin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Seymenoğlu, şunları söyledi:

    "Köyde üzüm bağlarının önemi ve geçmişten gelen yerleşmiş kültürü olduğu için bölgeyi biraz daha bilinir hale getirmeyi düşündük. Kuyacak'ı bölgemizin üzüm merkezi haline getirmek istiyoruz. Biz isteriz ki tanıtımını yapalım, üretimi arttıralım, piyasanın talep ettiği çeşitlerle de üretimi desteklediğimiz takdirde ürünlerinize tüccarların, ihracatçıların gelmemesi için hiçbir sebep yok. Kuyucak köyü çok şanslı. Kooperatifi var ve iyi çalışıyor. Benim sizden ricam kooperatifinizin sürdürülebilirliği için desteklemeye devam edin."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow