hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalvaç'ta tarım alanlarını don vurdu

    Yalvaçta tarım alanlarını don vurdu
    expand

    Yalvaç'ta tarım alanlarını don vurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)- ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen don olayında sebze, meyve bahçeleriyle üzüm bağları zarar gördü.

    Yalvaç'ta dün sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesi sonucu zirai don meydana geldi. Elma, armut, kayısı ve şeftali gibi meyvelerle domates, biber ve salatalık gibi sebze fideleri ve üzüm bağları dondan zarar gördü. Üreticiler yüzde 60 dolayında zarar meydana geldiğini belirterek, "Büyük bir yıkıma uğradık. Allah beterinden saklasın. Bu pandemi sürecinde bu hiç iyi olmadı" dedi.

    İlçede zirai ilaç bayiliği yapan ve kendisinin de meyve bahçeleri bulunan ziraat mühendisi Mustafa Eren de "İlk don olayını nisan ayı içerisinde bir yaşadık ve o dönemde Hoyran bölgesinde yer alan kayısı bahçelerinde büyük zarar gördük. Tam havalar ısındı derken 23 Mayıs Cumartesi sabaha karşı ilçe geneline kırağı şeklinde bir yağış olmuş ve sıcaklık eksi 2 dereceye kadar düşmüş. Bu da meyve ağaçları, üzüm bağları ile dikilen sebze fidelerine maalesef büyük oranda hasar vermiş. Çiftçinin tüm umutları bu don olayından sonra tükendi. Tek çareleri devletimizin bu bölgede hasar tespiti yaparak yaralarını sarmalarıdır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow