hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçelievler Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği

    Bahçelievler Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği
    expand

    Bahçelievler Belediyesi’nden ‘Aşure Günü’ etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Bahçelievler Belediyesi, Muharrem Ayı’nın onuncu günü dolayısıyla ilçe genelinde “Aşure Günü” etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe katılan Bahçelievler Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Bahadır, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

    İslam inancına göre, Hazreti Âdem’den itibaren peygamberlerin hayatında önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin yapıldığı Muharrem Ayı’nın onuncu günü olan “Aşure Günü” bugün tüm Türkiye’de idrak ediliyor. Bu kapsamda Bahçelievler Belediyesi, ilçe genelinde aşure dağımı yaptı.

    “BİRLİĞİMİZE VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLSUN”

    Vatandaşlara aşure ikramında bulunarak aşure günlerini kutlayan Bahçelievler Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bir Muharrem ayına daha eriştik. Muharrem ayı denilince akla aşure gelir. Aşure tabi ki on Muharrem’de geleneksel olarak bir kültürü yaşatma adına yapılır ve dağıtılır. İçerisindeki değişik ürünlerin bir araya gelmesiyle birlik ve beraberliği anlatan bu günde Cenab-ı Allah birliğimize ve beraberliğimize vesile olsun” diye konuştu.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşureler, hijyenik vakumlanmış ambalajlarda vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow