hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeşehir Gölet’te yürüyüş ve bisiklet yolu bir arada

    Bahçeşehir Gölet’te yürüyüş ve bisiklet yolu bir arada
    expand

    Bahçeşehir Gölet’te yürüyüş ve bisiklet yolu bir arada

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet’te yürüyüş keyfini uzatıyor. 2 bin 250 metre uzunluğundaki yürüyüş yoluna, bin 273 metre uzunluğunda yeni bir etap daha ekleniyor. Çalışma sahasında incelemelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yürüyüş yoluna ilave olarak bir de bisiklet yolu yaptıklarını belirtti.

    Bahçeşehir Gölet Parkı’nın yanı başında yer alan dere aksı ile demir yolu arasındaki güzergâhta saha çalışmaları devam ediyor. Zemin düzleme işlemlerinin yapıldığı çalışma alanında incelemelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Gölet yürüyüş yolunu projesinin 2. etap çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Kartoğlu, projenin tamamlanarak kısa süre içerisinde Başakşehir ilçe sakinlerinin hizmetine açılacağını ifade etti.

    BİR YANI YÜRÜYÜŞ, DİĞER YANI BİSİKLET YOLU OLACAK

    Çalışmalar tamamlandığında yürüyüş yolunun uzunluğunun 3,5 kilometreye ulaşacağını söyleyen Başkan Kartoğlu, “Mevcut yürüyüş yolumuzun ilk etabı 2 bin 250 metre uzunluğa sahip. Yürüyüş yolu güzergâhımızı bin 273 metre daha uzatarak 3 bin 523 metreye çıkartıyoruz. Sadece yürüyüş yolu ile sınırlı kalmıyoruz. Yürüyüş yolu güzergâhımızın hemen yanı başına bir de bisiklet yolu yapıyoruz.” diye konuştu.

    YENİ GÜZERGÂHA BİN AĞAÇ DİKİLECEK

    Bahçeşehir Gölet yürüyüş ve bisiklet yolu projesinde Başakşehir sakinlerinin güvenliği için her ayrıntı düşünüldü. Güzergâh boyunca her iki yöne tel çitler yerleştirilecek. Tel çitlere estetik bir görünüm kazandırmak için hoş koku veren sarmaşık türleri kullanılacak. Yürüyüş ve bisiklet yolu güzergâhında gerçekleştirilecek yeşil alan çalışmaları kapsamında bine yakın ağaç ve 3 bin 700 çalı dikimi de yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow