hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başakşehir Şehir Sanat Merkezi yakında hizmete açılıyor

    Başakşehir Şehir Sanat Merkezi yakında hizmete açılıyor
    expand

    Başakşehir Şehir Sanat Merkezi yakında hizmete açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir Şehir Sanat Merkezi'nin açılması için geri sayım başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kapılarını açmak için gün saydıkları merkezin sanata değer katacağını söyledi. 

    Başakşehir Belediyesi, yeni Sanat Merkezi hizmete sunuyor. Yeni hizmet binasında açılacak Şehir Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Süreci titizlikle yürüttüklerini dile getiren Kartoğlu, merkezle ilgili açıklamalarda bulundu.

    “NFT TABLOLARIN OLACAĞI BU GÜZEL MEKÂN SANATA DEĞER KATACAK”

    Kültür ve sanatın şehrini zarif dokunuşlarla güzelleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Kartoğlu, “Uzun süre üzerinde çalıştığımız Şehir Sanat’ı çok yakında hizmete açacağız. 2 bin 331 metrekare büyüklüğündeki sanata dair şer şey bir arada olacak. Nadide eserlerin sergileneceği, NFT tabloların olacağı, ustaların yeni yeteneklerle buluşacağı bu güzel mekân sanata değer katacak. Şehir Sanat ile belediye binamız, sanatseverin yeni buluşma noktası olacak” dedi.

    “SANAT GALERİLERİMİZDE SÜREKLİ GÜNCELLEYECEĞİMİZ BİRBİRİNDEN HARİKA SERGİLERİMİZ OLACAK”

    Şehir Sanat’ta NFT eserlerin de sergileneceği sanat galerisinin bulunduğunu belirten Kartoğlu, “Dijital çağın ayak izlerini görmek, keşfetmek ve dijital sanatı yerinde hissetmek artık çok kolay. Sanat galerilerimizde sürekli güncelleyeceğimiz birbirinden harika sergilerimiz olacak. Ulusal ve uluslararası çapta farkındalık oluşturacak dijital, küratöryel ve koleksiyonel sergilere ev sahipliği yapacağız. Kıymetli hocalarımızla eğitimler verecek, sanatın gelecek nesillere aktarılmasına öncülük edeceğiz” şeklinde konuştu.

    19 BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

    Şehir Sanat’taki eğitim çalışmaları hakkında da bilgi veren Kartoğlu, “Hat, tezhip, minyatür ve çini gibi geleneksel sanatlarımız yanında suluboya, karakalem ve çizgi roman gibi görsel sanatların da arasında olacağı toplam 19 branşta eğitimler vereceğiz. Müzikten tiyatroya, sinemadan söyleşiye kadar yıl boyunca birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Özel gösterimlere ev sahipliği yapacak 380 kişilik şehir sanat sahnemizi de sizlerle buluşturacağız. Sanatın kalbi, Başakşehir de çok daha güçlü atacak” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow