hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocukların kumbaralarını bile boşaltmışlar

    Çocukların kumbaralarını bile boşaltmışlar
    expand

    Çocukların kumbaralarını bile boşaltmışlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALi AKSOYER/İSTANBUL, (DHA) KADIKÖY ve Maltepe'de hırsızlık için girdikleri evlerden televizyon, ziynet eşyası, bilgisayar çalan, girdikleri evde çocukların kumbaralarını bile boşaltan 3 hırsız polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin bir evden yaptıkları hırsızlık sırasında televizyonu çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı

    Maltepe'de 21 şubat 2019 tarihinde mağdur S.Y.'nin evine giren hırsızlar evde bulunan televizyonun yanı sıra bilgisayar, akıllı saat ve tabletleri alarak kayıplara karıştı. Şüphelilerin hırsızlık sırasında çocukların kumbaralarını  bile açarak içlerini boşalttıkları ortaya çıktı. Polis bu olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken hırsızlar bu kez Kadıköy'de ortaya çıktı. 26 Şubat 2019 tarihinde Sahrayıcedit Mahallesi'nde mağdur H.Ü.'nün evine giren şüpheliler evde bulunan cep telefonları, tablet gibi eşyaları çaldıktan sonra buldukları kontak anahtarını kullanarak kapı önünde park halinde duran otomobili de alarak kaçtılar.

    KAMERA GÖRÜNTÜLERİ SAYESİNDE YAKALANDILAR

    Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada güvenlik kamera görüntüleri incelemesinde şüphelilerin kullandığı otomobilin plakası belirlendi. Kiralık olduğu anlaşılan otomobilin izini süren dedektifler hırsızlıkları yapan Özgür Y.(21), Şenol E.(21) ve H.Y.(17)'yi gözaltına aldı.

    Asayiş şube müdürlüğünde sorgulanan 3 şüpheliye hırsızlıklar sırasında yardım eden Ş. E.(15)'nin  ise başka bir suçtan yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. Yapılan soruşturmada şüphelilerin daha önceden hırsızlık, uyuşturucu kullanmak, yaralama, bisiklet hırsızlığı, tehdit gibi suçlardan defalarca polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

    Poliste İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Özgür Y. ile Şenol E. tutuklanırken diğer şüpheli H.Y. serbest bırakıldı.

    (FOTOĞRAF)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow