hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükçekmece’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'ne özel program

    Büyükçekmece’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününe özel program
    expand

    Büyükçekmece’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'ne özel program

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Büyükçekmece Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Türkan Saylan Spor Tesisleri’nde bir etkinlik gerçekleşti. Programda bir araya gelen kadınlar, şiddete, sömürüye ve cinayetlere yönelik ses yükseltti. 

    Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Amirliği’nde görev yapan polis memuru da İçişleri Bakanlığı’nın çıkardığı şiddet gören bir kadına en hızlı şekilde en yakın kolluk birimi yönlendirmeye olarak sağlayan ‘KADES’ uygulamasını anlattı. Dayanışma ve mücadele vurgusu yapan kadınlar, etkinlikte farkındalık amacıyla zumba yaptı.

    ‘’HİÇBİR KADIN BAHANELERİ NE OLURSA OLSUN ŞİDDETE MARUZ KALMAMALI’’

    Hacer Aslan, "47 yaşındayım, iki erkek çocuk annesiyim. Bugünün önemini şöyle anlatmak istiyorum. Erkek çocuğu annesi olarak anne olacaklara çocukları doğmadan önce eğitim verilmesini istiyorum. Çünkü kadına şiddet eğitilmeyen çocuklardan dolayı oluyor, aileden şiddet görmüş çocuklar büyüyünce kendine bunları hak görerek kadına şiddet uyguluyor. Bunun eğitimi verilirse şayet annelere eğitim verildiği zaman ona göre çocuk yetiştirecekler ve çocuklar büyüdüklerinde hiçbir kadına el kaldırmayacak. Şiddeti sadece fiziksel olarak da düşünmeyelim bunun psikolojik olanı da var. Bütün annelere sesleniyorum; çocuklarına küçük yaşta kadına nasıl davranılması gerektiğini öğretsin. Çocuklar küçük yaşta kadına nasıl davranması gerektiğini öğrensin" dedi. 

    Dönüş Obalı da "Aslında böyle bir günün olmasını bile kabullenemiyorum. Bana göre hayvana, ağaca şiddet ne kadar kötüyse kadına şiddet de o kadar kötüdür. Bugünü üzgün olarak kutluyoruz, kutlama bile diyemem. Keşke sürekli farkındalık adı altında bugün hatırlansa, bir günle kalmasa" diye konuştu. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow