hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bölgesinde hayvanlara acil yardım ekibi müdahale ediyor

    Deprem bölgesinde hayvanlara acil yardım ekibi müdahale ediyor
    expand

    Deprem bölgesinde hayvanlara acil yardım ekibi müdahale ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Beyoğlu’nda ve Kahramanmaraş’ta kurduğu merkezlerle düzenli ve sürdürülebilir bir yardım organizasyonu oluşturan Beyoğlu Belediyesi, bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda bir hayvan ambulansını ve veteriner hekimlerinin bölgeye gönderen belediyeye bağlı ekipler, küçük ve büyükbaş hayvanların tedavisini yapıyor.

    Beyoğlu Belediyesi, deprem bölgesine gönderdiği yardımlar kapsamında 8 araç ve 2 motosikletten oluşan acil yardım ekibiyle hayvanların tedavisine destek oluyor. Ekipler, hayvanlara mama ve taşınma hizmeti de sağlıyor.

    ENDÜSTRİYEL ÇAMAŞIRHANE VE ÖZEL DUŞ ALANLARI

    Yardım çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş merkezde yardım merkezine dönüştürülen eski spor salonunun duş kabinleri onarılarak özellikle kadın ve çocukların kullanımına sunuldu. Sıcak su hatlarının da bağlandığı duş alanlarında sabun, şampuan, temiz havlu ve temiz kıyafetler başta olmak üzere her türlü temizlik ve hijyen malzemesi bulunuyor. Alanda ayrıca depremzedeler için kurulan endüstriyel çamaşır yıkama merkezi de onlarca yıkama ve kurutma makinesi ile depremzedelere hizmet veriyor.

    DEPREMZEDELER İÇİN 200 KONTEYNER EV KURULUYOR

    Beyoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş’ta depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanmasına destek olmak amacıyla da 200 adet konteyner ev kurmak için çalışmalara başladı. İlk etapta bölgeye ulaştırılan 60 konteynerin kurulumu yapıldı. Sevkiyat sürecinde olan 140 konteynerin kurulumu da bir hafta içerisinde tamamlanmış olacak. 200 konteyner evde 1200 kişiyi ağırlayacak.

    DEPREMZEDELER İÇİN SOSYAL MARKET KURULDU

    Beyoğlu’nda 13 yıldır ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Sosyal Market modeli Kahramanmaraş’a taşındı. Beyoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Kahramanmaraş’ta kurduğu Sosyal Market çadırını depremzedelerin hizmetine sundu.Gıdadan temizliğe, giyimden kişisel bakım ürünlerine kadar birçok ürünün yer aldığı Sosyal Market depremzedelere ihtiyaç duyduğu ürünlere kolayca ulaşma imkanı sunuyor.

    MOBİL OYUN PARKURU DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

    Beyoğlu Belediyesi, Kahramanmaraş merkezde depremzede çocuklar için taşınabilir mobil oyun parkuru oluşturdu. İçinde oyun grupları, mini golf sahası, futbol alanının olduğu oyun parkuru; okul bahçeleri çadır kentler ve konteynır kentlerin çevresine olmak üzere her gün farklı bir noktada çocuklar ile buluşuyor. Parkurda oyun oynamaya gelen çocuklara patlamış mısır ve pamuk şekeri de ikram ediliyor.

    Beyoğlu Belediyesi Kahramanmaraş merkezde temizlik çalışmalarına da destek veriyor. 2 çöp kamyonu, iki yıkama tankeri ve 10 kişilik temizlik personeli, bölge belediyelerle iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow